Ingrediencie
- 120 g talianskej ryže Arborio,
- 100 g kuriatok,
- 1 dubák,
- 1 hliva,
- 1 šampiňón,
- 200 ml suchého bieleho vína,
- 1 l zeleninového vývaru,
- 100 g masla,
- 1 menšia cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- petržlenová vňať ,
- 3 PL oleja,
- soľ,
- čierne mleté korenie,
- parmezán,
- rukola
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hubové rizoto Itália
Hríby nakrájame, udusíme na masle a dochutíme soľou a korením. Cibuľu a cesnak nakrájame, podusíme na oleji, pridáme umytú ryžu a opražíme ju do sklovita. Všetko zalejeme vínom a za stáleho miešania redukujeme a postupne prilievame vývar, až pokiaľ ryža nie je mäkká. Pred dokončením pridáme hríby, nastrúhaný parmezán a petržlenovú vňať. Hotové rizoto dozdobíme rukolou a hoblinkami parmezánu.
Šéfkuchár: Elena Podzámska | Recept z epizódy: 15. 09. 2013
Ingrediencie
- 120 g talianskej ryže Arborio,
- 100 g kuriatok,
- 1 dubák,
- 1 hliva,
- 1 šampiňón,
- 200 ml suchého bieleho vína,
- 1 l zeleninového vývaru,
- 100 g masla,
- 1 menšia cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- petržlenová vňať ,
- 3 PL oleja,
- soľ,
- čierne mleté korenie,
- parmezán,
- rukola
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame