Ingrediencie
- 1 stredná cibuľa
- 1 stredná mrkva
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček namočeného cíceru
- 100 g sušených lesných húb
- 4 väčšie zemiaky
- smotana na varenie
- soľ
- čierne mleté korenie
- petržlenová vňať
- olej na osmaženie cibuľky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cícerovo-hubový krém
Na masti si opražíme nakrájanú cibuľku a mrkvu na kocky. Cibuľku smažíme približne 4 minútky, občas premiešame, približne v polovici pridáme nakrájaný cesnak.
Cícer, huby a nakrájané zemiaky pridáme do hrnca, zalejeme vodou a prikryté pomaly varíme, kým nie je cícer mäkký.
Ku koncu dosolíme a okoreníme. Vyberieme si trošku cíceru s hubami na dozdobenie polievky. Pridáme smotanu podľa chuti, polievku v hrnci rozmixujeme, ešte na minútku dáme povariť a odstavíme.
Podávame polievku posypanú petržlenovou vňaťou, ozdobenú cícerom a hubami. Môžeme podávať aj s chlebovými krutónmi, ktoré si počas varenia polievky pripravíme – chlieb nakrájame na menšie kocky, uložíme na plech a dáme do rúry zasušiť
Šéfkuchár: Jana Vašašová | Recept z epizódy: 08. 11. 2015
Ingrediencie
- 1 stredná cibuľa
- 1 stredná mrkva
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček namočeného cíceru
- 100 g sušených lesných húb
- 4 väčšie zemiaky
- smotana na varenie
- soľ
- čierne mleté korenie
- petržlenová vňať
- olej na osmaženie cibuľky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame