Ingrediencie
- na mäso:
- 800 g falošnej teľacej sviečkovej (v celku)
- 1 stonka stopkového zeleru
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lístok bobkového listu
- 3 klinčeky
- 1/2 KL celého čierneho korenia
- 3 PL oleja
- 250 ml suchého bieleho vína
- štipka soli
- na majonézu:
- 150 g tuniaka v oleji
- 4-5 plátkov ančovičiek
- 2 vajcia
- hrsť kapár
- 1/2 citróna
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vitello tonnato
Mäso zbavíme šliach, vložíme do hrnca, pridáme očistenú nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu (na 4 časti) a cesnak vcelku. Ochutíme bobkovým listom, soľou, korením a klinčekmi. Zalejeme vodou, vínom a olejom. Necháme prevrieť a z povrchu odoberáme penu. Znížime teplotu a varíme prikryté asi 45 minút (v tlakovom hrnci 25 minút), potom mäso vyberieme a nakrájame na tenké plátky.
Na majonézu uvaríme vajcia na tvrdo. Zmiešame v mixéri žĺtky z uvarených vajíčok, ančovičky, tuniaka, kapary, olej , citrónovú šťavu a pridáme zeleninu, ktorá sa varila s mäsom. Všetko dobre rozmixujeme do hladka.
Plátky mäsa podávame jemne preliate majonézou a môžeme dozdobiť plátkami citrónu a kaparami.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Fero Mikloško | Recept z epizódy: 30. 04. 2018
Ingrediencie
- na mäso:
- 800 g falošnej teľacej sviečkovej (v celku)
- 1 stonka stopkového zeleru
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lístok bobkového listu
- 3 klinčeky
- 1/2 KL celého čierneho korenia
- 3 PL oleja
- 250 ml suchého bieleho vína
- štipka soli
- na majonézu:
- 150 g tuniaka v oleji
- 4-5 plátkov ančovičiek
- 2 vajcia
- hrsť kapár
- 1/2 citróna
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame