Vitello tonnato - Tajomstvo mojej kuchyne

Vitello tonnato

Maspoma

Mäso zbavíme šliach, vložíme do hrnca, pridáme očistenú nakrájanú mrkvu,  zeler, cibuľu (na 4 časti) a cesnak vcelku. Ochutíme bobkovým listom, soľou, korením a klinčekmi. Zalejeme vodou, vínom a olejom. Necháme prevrieť a z povrchu odoberáme penu. Znížime teplotu a varíme prikryté asi 45 minút (v tlakovom hrnci 25 minút), potom mäso vyberieme a nakrájame na tenké plátky.

Na majonézu uvaríme vajcia na tvrdo. Zmiešame v mixéri žĺtky z uvarených vajíčok, ančovičky, tuniaka, kapary, olej , citrónovú šťavu a pridáme zeleninu, ktorá sa varila s mäsom. Všetko dobre rozmixujeme do hladka.

Plátky mäsa podávame jemne preliate majonézou a môžeme dozdobiť plátkami citrónu a kaparami.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Maspoma

Šéfkuchár: Fero Mikloško | Recept z epizódy: 30. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu