Viedenská roštenka s pečenou cibuľkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Viedenská roštenka s pečenou cibuľkou

Maspoma

Mäso nakrájame na tenké plátky, okraje narežeme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Jednu stranu rovnomerne poprášime múkou, oklepeme a zľahka pritlačíme. Rozpálime olej a mäso vložíme pomúčenou stranou nadol. Prudko opečieme, otočíme   aj na druhú stranu, tak aby sme ho prepiekli. Vyberieme z panvice, prikryjeme alobalom a necháme v teple odpočívať. V panvici opražíme nakrájanú cibuľu,  pridáme vývar, maslo, červenú papriku  a zredukujeme. Šťavu privedieme do varu, vložíme kúsky mäsa tou stranou, ktorá bola opečená ako prvá. Už nevaríme, len niekoľkokrát mäso otočíme, aby mala šťava výraznú chuť.

Cibuľu nakrájame na jemné krúžky, obalíme v múke a oklepeme. V hlbokej panvici rozohrejeme olej a cibuľové krúžky za stáleho miešania vidličkou opekáme do zlatista. Vyberieme a rozložíme na kuchynský papier.

Toastové chleby nakrájame na kocky, vložíme do misy, pridáme smotanu, vajce, ochutíme soľou, čiernym korením a jemne premiešame. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré uložíme na plech a vložíme do rúry s parným programom asi na 20 minút.

Roštenku podávame s horúcou jemne osolenou cibuľkou a domácou knedľou.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 06. 02. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu