Ingrediencie
- 800 g očistenej hovädzej roštenky
- múka
- 200 ml vývaru
- 20 g masla
- 100 ml oleja
- 1 cibuľa
- červená mletá paprika
- soľ
- čierne mleté korenie
- na cibuľové krúžky:
- 250 g olúpanej cibule
- múka
- olej na vyprážanie
- na knedľu:
- 10 krajcov toastového chleba
- 3 PL kyslej smotany
- 1 vajce
- soľ
- čierne mleté korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Viedenská roštenka s pečenou cibuľkou
Mäso nakrájame na tenké plátky, okraje narežeme. Osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Jednu stranu rovnomerne poprášime múkou, oklepeme a zľahka pritlačíme. Rozpálime olej a mäso vložíme pomúčenou stranou nadol. Prudko opečieme, otočíme aj na druhú stranu, tak aby sme ho prepiekli. Vyberieme z panvice, prikryjeme alobalom a necháme v teple odpočívať. V panvici opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme vývar, maslo, červenú papriku a zredukujeme. Šťavu privedieme do varu, vložíme kúsky mäsa tou stranou, ktorá bola opečená ako prvá. Už nevaríme, len niekoľkokrát mäso otočíme, aby mala šťava výraznú chuť.
Cibuľu nakrájame na jemné krúžky, obalíme v múke a oklepeme. V hlbokej panvici rozohrejeme olej a cibuľové krúžky za stáleho miešania vidličkou opekáme do zlatista. Vyberieme a rozložíme na kuchynský papier.
Toastové chleby nakrájame na kocky, vložíme do misy, pridáme smotanu, vajce, ochutíme soľou, čiernym korením a jemne premiešame. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré uložíme na plech a vložíme do rúry s parným programom asi na 20 minút.
Roštenku podávame s horúcou jemne osolenou cibuľkou a domácou knedľou.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 06. 02. 2022
Ingrediencie
- 800 g očistenej hovädzej roštenky
- múka
- 200 ml vývaru
- 20 g masla
- 100 ml oleja
- 1 cibuľa
- červená mletá paprika
- soľ
- čierne mleté korenie
- na cibuľové krúžky:
- 250 g olúpanej cibule
- múka
- olej na vyprážanie
- na knedľu:
- 10 krajcov toastového chleba
- 3 PL kyslej smotany
- 1 vajce
- soľ
- čierne mleté korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame