Ingrediencie
- 250 g teľacej panenky,
- 2 PL sezamu,
- 100 g medu,
- soľ,
- čierne korenie,
- 100 ml oleja,
- ľadový šalát,
- 1 granátové jablko,
- 1 pomaranč,
- 5-6 ks cherry paradajok,
- hrsť orechov,
- 2 šalotky,
- 150 g kozieho syra,
- na dressing:
- 3 PL jablkového octu,
- 2 PL medu,
- 2 PL olivového oleja,
- 1 PL dijónskej horčice,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Teľacie medailónky so sezamom na fit šaláte
Mäso nakrájame na medailónky, osolíme, okoreníme, potrieme medom a posypeme sezamom. Krátko opečieme na horúcom oleji s každej strany a necháme odležať v teplej rúre. Ľadový šalát nakrájame, pridáme k nemu kúsky pomaranča, zrnká granátového jablka, nakrájanú šalotku, orechy a paradajky. Zalejeme dressingom, ktorý sme pripravili zmiešaním všetkých surovín a nakoniec pridáme nakrájaný kozí syr. Servírujeme medailónky so šalátom.
Šéfkuchár: Lucia Medeková | Recept z epizódy: 13. 01. 2013
Ingrediencie
- 250 g teľacej panenky,
- 2 PL sezamu,
- 100 g medu,
- soľ,
- čierne korenie,
- 100 ml oleja,
- ľadový šalát,
- 1 granátové jablko,
- 1 pomaranč,
- 5-6 ks cherry paradajok,
- hrsť orechov,
- 2 šalotky,
- 150 g kozieho syra,
- na dressing:
- 3 PL jablkového octu,
- 2 PL medu,
- 2 PL olivového oleja,
- 1 PL dijónskej horčice,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame