Ingrediencie
- 500 g hovädzej sviečkovej,
- koreňová zelenina:
- mrkva,
- cibuľa,
- zeler,
- petržlen,
- citrón,
- 150 g slaniny,
- 500 ml vývaru,
- 500 ml sladkej smotany,
- 2 PL horčice,
- 1 PL cukru,
- 2 PL octu,
- 3 PL oleja,
- brusnice,
- 100 ml červeného vína,
- hruška,
- na hrnčekové knedle:
- 3 rožky,
- 250g polohrubej múky,
- 2 vajcia,
- 150 ml mlieka,
- 2 PL masla,
- petržlenová vňať,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sviečková na smotane
Mäso prešpikujeme slaninkou, osolíme, okoreníme a previažeme motúzikom. Z každej stany prudko opečieme na oleji a preložíme na pekáč. Koreňovú zeleninu očistíme a nastrúhame. Cibuľu nakrájame. Do výpeku z mäsa pridáme zeleninu, cukor, počkáme kým cukor skaramelizuje, pridáme ocot a koliesko citrónu. Osolíme a okoreníme. Zeleninu vyberieme a dáme ju na pekáč k mäsu, ktoré sme potreli horčicou. Pečieme v rúre cca 20 min. pri 180 stupňoch. Potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme 15 min postáť v teple. Zeleninu dáme do hrnca, zaprášime múkou, podlejeme smotanou a vývarom, krátko povaríme a potom rozmixujeme. Dochutíme soľou a horčicou. Podávame s hruškou, ktorú sme predtým varili vo víne, ozdobené brusnicami.
Hrnčekové knedle:
Rožky nakrájame a osmažíme na masle. K vychladnutým rožkom pridáme múku, mlieko, žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, sneh z bielkov a soľ. Hrnčeky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Asi do ¾ naplníme zmesou a varíme vo vode cca 20 min.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 03. 03. 2013
Ingrediencie
- 500 g hovädzej sviečkovej,
- koreňová zelenina:
- mrkva,
- cibuľa,
- zeler,
- petržlen,
- citrón,
- 150 g slaniny,
- 500 ml vývaru,
- 500 ml sladkej smotany,
- 2 PL horčice,
- 1 PL cukru,
- 2 PL octu,
- 3 PL oleja,
- brusnice,
- 100 ml červeného vína,
- hruška,
- na hrnčekové knedle:
- 3 rožky,
- 250g polohrubej múky,
- 2 vajcia,
- 150 ml mlieka,
- 2 PL masla,
- petržlenová vňať,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame