Sviečková na smotane - Tajomstvo mojej kuchyne

Sviečková na smotane

Maspoma

Mäso osmažíme na oleji, potom vyberieme, potrieme horčicou a osolíme. Na oleji v tlakovom hrnci speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu, zalejeme vodou a varíme. Vložíme späť do tlakového hrnca aj mäso, položíme naň plátky obyčajnej slaniny, bobkový list a vetvičku yzopu lekárskeho. Do čajového vajíčka vložíme nové a čierne korenie a pridáme do hrnca.

Tlakový hrniec uzavrieme, nastavíme na najvyšší tlak a uzavreté dusíme asi 35 minút. Potom hrniec otvoríme, koreniny aj byliny vyberieme, nakoniec odložíme von aj mäso. Vo vedľajšom hrnci si pripravíme karamel. Zeleninu v tlakovom hrnci rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme karamel a poriadne rozmiešame, nakoniec vmiešame smotanu, šťavu z citróna a dochutíme soľou. Mäso nakrájame a podávame s omáčkou a knedľou.

Maspoma

Šéfkuchár: bratia Mišovci | Recept z epizódy: 20. 10. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu