Ingrediencie
- mäso zo sviečkovice,
- koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler),
- 2 cibule,
- vetvička Yzopu lekársky,
- maslo, 2-3 bobkové listy,
- 3 plátky obyčajnej slaniny,
- celé čierne korenie,
- nové korenie,
- plnotučná horčica,
- šťava z ½ citróna,
- 50 ml smotany na varenie,
- soľ,
- 1 PL cukru + 100 ml vody skaramelizovať
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sviečková na smotane
Mäso osmažíme na oleji, potom vyberieme, potrieme horčicou a osolíme. Na oleji v tlakovom hrnci speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu, zalejeme vodou a varíme. Vložíme späť do tlakového hrnca aj mäso, položíme naň plátky obyčajnej slaniny, bobkový list a vetvičku yzopu lekárskeho. Do čajového vajíčka vložíme nové a čierne korenie a pridáme do hrnca.
Tlakový hrniec uzavrieme, nastavíme na najvyšší tlak a uzavreté dusíme asi 35 minút. Potom hrniec otvoríme, koreniny aj byliny vyberieme, nakoniec odložíme von aj mäso. Vo vedľajšom hrnci si pripravíme karamel. Zeleninu v tlakovom hrnci rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme karamel a poriadne rozmiešame, nakoniec vmiešame smotanu, šťavu z citróna a dochutíme soľou. Mäso nakrájame a podávame s omáčkou a knedľou.
Šéfkuchár: bratia Mišovci | Recept z epizódy: 20. 10. 2013
Ingrediencie
- mäso zo sviečkovice,
- koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler),
- 2 cibule,
- vetvička Yzopu lekársky,
- maslo, 2-3 bobkové listy,
- 3 plátky obyčajnej slaniny,
- celé čierne korenie,
- nové korenie,
- plnotučná horčica,
- šťava z ½ citróna,
- 50 ml smotany na varenie,
- soľ,
- 1 PL cukru + 100 ml vody skaramelizovať
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame