Ingrediencie
- 8 plátkov hovädzej sviečkovej (cca 2,5 cm hrubých)
- 100 g masla
- soľ
- 100 ml olivového oleja
- na marinádu:
- 2 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL hnedého cukru
- 1 PL Sherry
- čilli
- čierne korenie
- na brusnicovú omáčku:
- 250 ml brusnicového kompótu
- 10 ml červeného vína
- kúsok masla
- soľ
- čierne korenie
- na zemiaky s Avinom:
- 2 veľké cibule
- 500 g zemiakov
- 200 ml mlieka
- 100 g masla
- 100 g Avinu
- soľ
- rasca
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Steaky v marináde a zemiaky s Avinom
Všetky suroviny na marinádu zmiešame a steaky v nej necháme cez noc odpočívať. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a marinované steaky opekáme po 3 minúty z každej strany. Potom ich preložíme do alobalu, na vrch dáme maslo a necháme odpočívať 15 – 20 minút. Suroviny na omáčku dáme do hrnca a zredukujeme na polovicu. Zemiaky aj zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Do hlbokej panvice naukladáme zemiaky, posolíme, posypeme rascou, na to naukladáme krúžky cibule a vrstvy opakujeme. Na záver zalejeme mliekom a pridáme maslo. Pod pokrievkou varíme na miernom ohni do zmäknutia. Pred dokončením posypeme Avinom, ktorý necháme roztopiť.
Šéfkuchár: Ady Hajdu | Recept z epizódy: 01. 01. 2016
Ingrediencie
- 8 plátkov hovädzej sviečkovej (cca 2,5 cm hrubých)
- 100 g masla
- soľ
- 100 ml olivového oleja
- na marinádu:
- 2 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL hnedého cukru
- 1 PL Sherry
- čilli
- čierne korenie
- na brusnicovú omáčku:
- 250 ml brusnicového kompótu
- 10 ml červeného vína
- kúsok masla
- soľ
- čierne korenie
- na zemiaky s Avinom:
- 2 veľké cibule
- 500 g zemiakov
- 200 ml mlieka
- 100 g masla
- 100 g Avinu
- soľ
- rasca
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame