Ingrediencie
- 4 steaky zo sviečkovice,
- cuketa,
- rukola,
- ľadový šalát,
- pór,
- jarná cibuľka,
- cherry paradajky,
- soľ,
- šťava z citróna,
- korenie štyroch farieb,
- mleté čierne korenie,
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Steaky s cuketou a letným šalátom
Narezané osolené steaky zo sviečkovice obalíme v tenkých cuketových lupeňoch. Také isté dlhé lupene uložíme na dno zapekacej nádoby, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry. Korenie štyroch farieb rozdrvíme v mažiari, posypeme ním obalené steaky, posolíme, z oboch strán polejeme olivovým olejom a necháme chvíľku odpočívať. Do sklenej nádoby dáme rukolu, natrhaný ľadový šalát, prekrojené cherry paradajky, pokrájaný strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom aj šťavou z citróna. Na záver pridáme kolieska pórku, nakrájanú jarnú cibuľku a premiešame.
Steaky opečieme na panvici z obidvoch strán. Celé cherry paradajky aj s vetvičkami osolíme, polejeme olivovým olejom a v zapekacej mise zľahka prepečieme.
Podávame steaky obalené v cukete so šalátom, udusenými cuketovými lupeňmi, ozdobené teplými cherry paradajkami.
Šéfkuchár: Robert Árva | Recept z epizódy: 17. 06. 2012
Ingrediencie
- 4 steaky zo sviečkovice,
- cuketa,
- rukola,
- ľadový šalát,
- pór,
- jarná cibuľka,
- cherry paradajky,
- soľ,
- šťava z citróna,
- korenie štyroch farieb,
- mleté čierne korenie,
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame