Steaky s cuketou a letným šalátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Steaky s cuketou a letným šalátom

Maspoma

Narezané osolené steaky zo sviečkovice obalíme v tenkých cuketových lupeňoch. Také isté dlhé lupene uložíme na dno zapekacej nádoby, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry. Korenie štyroch farieb rozdrvíme v mažiari, posypeme ním obalené steaky, posolíme, z oboch strán polejeme olivovým olejom a necháme chvíľku odpočívať. Do sklenej nádoby dáme rukolu, natrhaný ľadový šalát, prekrojené cherry paradajky, pokrájaný strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom aj šťavou z citróna. Na záver pridáme kolieska pórku, nakrájanú jarnú cibuľku a premiešame.

Steaky opečieme na panvici z obidvoch strán. Celé cherry paradajky aj s vetvičkami osolíme, polejeme olivovým olejom a v zapekacej mise zľahka prepečieme.

Podávame steaky obalené v cukete so šalátom, udusenými cuketovými lupeňmi, ozdobené teplými cherry paradajkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Robert Árva | Recept z epizódy: 17. 06. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu