Steak s wasabi majonézou - Tajomstvo mojej kuchyne

Steak s wasabi majonézou

Maspoma

Hovädziu sviečkovú previažeme niťou, osolíme, okoreníme, dochutíme zmesou korenia na mäso a opražíme na oleji z každej strany. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 10 minút. Do pekáča k steaku ešte môžeme pridať čili, cesnak, zvyšky mrkvy, hríbov a cibuľky. Hotové mäso vyberieme a necháme zabalené v alobale odpočívať. Do výpeku pridáme červené víno, podusíme a necháme zredukovať. Omáčku precedíme a na záver dochutíme trochou masla.

Prekrojený pakchoi položíme do panvice s osolenou vodou a krátko podusíme. Niekoľko nakrájaných hríbikov opražíme na troške masla.

Do mixéra dáme vajce, osolíme, pridáme citrónovú šťavu a mixujeme. Postupne pomaly pridávame olej. Na záver vmiešame wasabi pastu.

Mäso nakrájame na steaky, prelejeme omáčkou, podávame s wasabi majonézou dozdobené wasabi orieškami. Ako prílohu servírujeme rizoto, dusený pakchoi a opražené hríbiky.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 08. 12. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu