Ingrediencie
- 600 g hovädzej sviečkovice
- kúsky mrkvy, hríbov,cibuľky
- čili
- 1 strúčik cesnaku
- 100 ml červeného vína
- zmes korenia na mäso
- čierne korenie
- 2-3 PL masla
- 1 vajce
- citrónová šťava
- olej
- soľ
- 1 ČL wasabi pasty
- +
- 2-3 pakchoi
- 2-3 shitake hríby
- wasabi oriešky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Steak s wasabi majonézou
Hovädziu sviečkovú previažeme niťou, osolíme, okoreníme, dochutíme zmesou korenia na mäso a opražíme na oleji z každej strany. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 10 minút. Do pekáča k steaku ešte môžeme pridať čili, cesnak, zvyšky mrkvy, hríbov a cibuľky. Hotové mäso vyberieme a necháme zabalené v alobale odpočívať. Do výpeku pridáme červené víno, podusíme a necháme zredukovať. Omáčku precedíme a na záver dochutíme trochou masla.
Prekrojený pakchoi položíme do panvice s osolenou vodou a krátko podusíme. Niekoľko nakrájaných hríbikov opražíme na troške masla.
Do mixéra dáme vajce, osolíme, pridáme citrónovú šťavu a mixujeme. Postupne pomaly pridávame olej. Na záver vmiešame wasabi pastu.
Mäso nakrájame na steaky, prelejeme omáčkou, podávame s wasabi majonézou dozdobené wasabi orieškami. Ako prílohu servírujeme rizoto, dusený pakchoi a opražené hríbiky.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 08. 12. 2019
Ingrediencie
- 600 g hovädzej sviečkovice
- kúsky mrkvy, hríbov,cibuľky
- čili
- 1 strúčik cesnaku
- 100 ml červeného vína
- zmes korenia na mäso
- čierne korenie
- 2-3 PL masla
- 1 vajce
- citrónová šťava
- olej
- soľ
- 1 ČL wasabi pasty
- +
- 2-3 pakchoi
- 2-3 shitake hríby
- wasabi oriešky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame