Ingrediencie
- 700 ml zeleninového vývaru
- 500 ml kuracieho vývaru
- pohánkové cestoviny ( 100 g na osobu)
- 1 malý zázvor
- 3 jarné cibuľky
- 2 cesnaky
- 1 pór
- 6 baby brokolíc
- riasy Nori
- 50 g húb shitake
- 20 g húb shimeji alebo enoki
- 10 ml sójovej omáčky
- 10 ml ustricovej omáčky
- 130 g hovädzieho rumpsteaku
- 2 vajcia
- 1 limetka
- čertvá koriandrová vňať
- aníz
- sezam
- čili
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ramen s hovädzím mäsom
Zeleninový vývar privedieme do bodu varu, pridáme nakrájanú zeleninu, riasy, huby shitake a enoki. Spolu povaríme asi 10 minút, potom dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou, soľou, korením a anízom. Cestoviny uvaríme v kuracom vývare. Ďalej uvaríme vajcia a opražíme sezamové semienka. Mäso nakrájame na veľmi jemné rezančeky. Použijeme surové rezančeky alebo opražené na panvici.
Uvarené cestoviny servírujeme na tanier , zalejeme vývarom so zeleninou , na vrch poukladáme nakrájané mäsko a na polovičky rozlámané huby shimeji. Dochutíme nasekanou koriandrovou vňaťou, čili, sezamovými semienkami a limetkovou šťavou. Na záver dozdobíme opečenou a na štvrťky nakrájanou limetkou.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 02. 2021
Ingrediencie
- 700 ml zeleninového vývaru
- 500 ml kuracieho vývaru
- pohánkové cestoviny ( 100 g na osobu)
- 1 malý zázvor
- 3 jarné cibuľky
- 2 cesnaky
- 1 pór
- 6 baby brokolíc
- riasy Nori
- 50 g húb shitake
- 20 g húb shimeji alebo enoki
- 10 ml sójovej omáčky
- 10 ml ustricovej omáčky
- 130 g hovädzieho rumpsteaku
- 2 vajcia
- 1 limetka
- čertvá koriandrová vňať
- aníz
- sezam
- čili
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame