Ramen s hovädzím mäsom - Tajomstvo mojej kuchyne

Ramen s hovädzím mäsom

Maspoma

Zeleninový vývar privedieme do bodu varu, pridáme nakrájanú zeleninu, riasy, huby shitake a enoki. Spolu  povaríme asi 10 minút, potom dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou, soľou, korením a anízom. Cestoviny uvaríme v kuracom vývare. Ďalej uvaríme vajcia a opražíme sezamové semienka. Mäso nakrájame na veľmi jemné rezančeky. Použijeme surové rezančeky  alebo opražené na panvici.

Uvarené cestoviny servírujeme na tanier , zalejeme vývarom so zeleninou , na vrch poukladáme nakrájané mäsko a na  polovičky rozlámané  huby shimeji. Dochutíme nasekanou koriandrovou vňaťou, čili, sezamovými semienkami  a limetkovou šťavou. Na záver dozdobíme opečenou a na štvrťky nakrájanou limetkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 02. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu