Ingrediencie
- na hrušky (pre 6-8 osôb):
- 2000 g hrušiek
- 250 ml bieleho balzamikového octu
- 12 vetvičiek tymianu
- BIO citrón
- 1 vanilkový lusk Dr. Oetker
- 1-2 ks celej škorice
- 220 g trstinového cukru
- 50 g masla
- na ragú:
- 1000 g srnčieho mäsa
- 50 g zeleru
- 2 cibule
- 2 PL rajčinového pretlaku
- 350 ml červeného vína
- 250 ml vývaru
- 1 koliesko zázvoru
- 1 koliesko pomaranča
- 100 g brusnicového kompótu
- 1 kocku horkej čokolády (70%)
- 1 kocku horkej čokolády (70%)
- soľ
- nové korenie
- tymian
- bobkový list
- borievky
- Solamyl
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečené hrušky a srnčie ragú
Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Hrušky rozpolíme, poukladáme na plech a pridáme škoricu. Balzamikový ocot zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou a vnútrom vanilkového lusku. Zmesou polejeme hrušky. Prázdne vanilkové lusky, vetvičky tymianu a rezančeky citrónovej kôry poukladáme na vrch hrušiek. Na záver ešte pridáme plátky masla. Pečieme 30 minút alebo podľa potreby a zrelosti hrušiek.
Mäso nakrájame a sprudka opražíme na oleji. Vyberieme, vo výpeku opražíme cibuľu, zeler, pridáme paradajkový pretlak a orestujeme. Ďalej prilejeme víno, pridáme čokoládu a zmes necháme redukovať. Srnčie mäso vložíme do tlakového hrnca spolu s kolieskom zázvoru a pomaranča. Zalejeme vývarom, osolíme a dochutíme bobkovým listom. V mažiariku rozdrvíme čierne korenie, borievky a tymian. Nasypeme do vrecúška a pridáme k mäsu. Zredukovanú zmes z panvice tiež vlejeme do tlakového hrnca, pridáme vývar, zvyšok vína a brusnicový kompót. Môžeme ešte pridať trošku cukru. Hrniec uzatvoríme a dusíme 20-30 minút. Na záver omáčku dochutíme maslom a zahustíme Solamylom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 11. 2017
Ingrediencie
- na hrušky (pre 6-8 osôb):
- 2000 g hrušiek
- 250 ml bieleho balzamikového octu
- 12 vetvičiek tymianu
- BIO citrón
- 1 vanilkový lusk Dr. Oetker
- 1-2 ks celej škorice
- 220 g trstinového cukru
- 50 g masla
- na ragú:
- 1000 g srnčieho mäsa
- 50 g zeleru
- 2 cibule
- 2 PL rajčinového pretlaku
- 350 ml červeného vína
- 250 ml vývaru
- 1 koliesko zázvoru
- 1 koliesko pomaranča
- 100 g brusnicového kompótu
- 1 kocku horkej čokolády (70%)
- 1 kocku horkej čokolády (70%)
- soľ
- nové korenie
- tymian
- bobkový list
- borievky
- Solamyl
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame