Musaka a tzatziki - Tajomstvo mojej kuchyne

Musaka a tzatziki

Maspoma

Baklažány nakrájame na plátky, zemiaky tiež očistíme a nakrájame na plátky, osolíme,

okoreníme, polejeme olivovým olejom a pečieme v rúre do mäkka. Hovädzie mleté mäso opražíme

na troške oleja, zalejeme červeným vínom, paradajkovým pretlakom, pridáme škoricu, bobkový list,

čierne korenie, rozmarín, osolíme a dusíme.  Z masla, múky, mlieka a vajec urobíme bešamel. Dochutíme ho muškátovým orechom a syrom Haloumi. Formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Poukladáme plátky zemiakov, na ne dáme udusené mäso, nakrájané rajčiny,  potom vrstvu pečených baklažánov, zalejeme bešamelom a na vrch dáme nastrúhaný syr Feta. Pečieme približne 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.

Uhorky nastrúhame, osolíme, okoreníme, necháme postáť a potom dôkladne vyžmýkame.   Polejeme olivovým olejom, vmiešame jogurt, pretlačený cesnak, ocot, kôpor a podávame.

Maspoma

Šéfkuchár: Ioannis Fanourakis | Recept z epizódy: 24. 01. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu