Ingrediencie
- na musaku:
- 3 -4 baklažány
- 500 g zemiakov
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 5 paradajok
- Feta syr
- 200 ml červeného vína
- 200 ml olivového oleja
- strúhanka
- soľ
- korenie
- bobkový list
- škorica
- čierne korenie
- rozmarín
- soľ
- olej a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
- na bešamel:
- 1 l mlieka
- 2 vajcia
- 150 g masla
- hladká múka podľa potreby
- 50 g nastrúhaného syra Haloumi
- muškátový orech
- na tzatziki:
- 3 uhorky
- 500 g gréckeho jogurtu
- 3 PL olivového oleja
- kôpor
- soľ, korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- jablčný ocot
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Musaka a tzatziki
Baklažány nakrájame na plátky, zemiaky tiež očistíme a nakrájame na plátky, osolíme,
okoreníme, polejeme olivovým olejom a pečieme v rúre do mäkka. Hovädzie mleté mäso opražíme
na troške oleja, zalejeme červeným vínom, paradajkovým pretlakom, pridáme škoricu, bobkový list,
čierne korenie, rozmarín, osolíme a dusíme. Z masla, múky, mlieka a vajec urobíme bešamel. Dochutíme ho muškátovým orechom a syrom Haloumi. Formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Poukladáme plátky zemiakov, na ne dáme udusené mäso, nakrájané rajčiny, potom vrstvu pečených baklažánov, zalejeme bešamelom a na vrch dáme nastrúhaný syr Feta. Pečieme približne 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
Uhorky nastrúhame, osolíme, okoreníme, necháme postáť a potom dôkladne vyžmýkame. Polejeme olivovým olejom, vmiešame jogurt, pretlačený cesnak, ocot, kôpor a podávame.
Šéfkuchár: Ioannis Fanourakis | Recept z epizódy: 24. 01. 2016
Ingrediencie
- na musaku:
- 3 -4 baklažány
- 500 g zemiakov
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 5 paradajok
- Feta syr
- 200 ml červeného vína
- 200 ml olivového oleja
- strúhanka
- soľ
- korenie
- bobkový list
- škorica
- čierne korenie
- rozmarín
- soľ
- olej a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
- na bešamel:
- 1 l mlieka
- 2 vajcia
- 150 g masla
- hladká múka podľa potreby
- 50 g nastrúhaného syra Haloumi
- muškátový orech
- na tzatziki:
- 3 uhorky
- 500 g gréckeho jogurtu
- 3 PL olivového oleja
- kôpor
- soľ, korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- jablčný ocot
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame