Ingrediencie
- 400 g kuracích pečienok
- 2 hrušky
- 2 cibule
- 1 citrón
- 1PL medu
- zopár krajcov chleba na topinky
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 100 g hladkej múky
- 100 ml Portského vína
- 1 PL kryštálového cukru
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- oregano
- pikantná zmes
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracia pečienka s topinkou a hruškou
Do vriacej vody dáme lyžicu cukru a troška citrónovej šťavy. Hrušky olúpeme, prepolíme, odstránime jadrá, vložíme do vody a necháme uvariť.
Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v múke a opražíme na oleji do zlatista.
Pečienky umyjeme, očistíme a naporcujeme. Druhú cibuľu spolu s cesnakom nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme pečienky, dochutíme soľou, korením, koreniacou pikantnou zmesou a oreganom. Na záver ešte pridáme med.
Na panvicu nalejeme troška šťavy z hruškového vývaru, pridáme Portské víno a zredukujeme.
Pečienky servírujeme na poloviciach hrušiek, posypané praženou cibuľou spolu s topinkou potretou cesnakom a preliate redukciou z Porstkého vína.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 02. 2019
Ingrediencie
- 400 g kuracích pečienok
- 2 hrušky
- 2 cibule
- 1 citrón
- 1PL medu
- zopár krajcov chleba na topinky
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 100 g hladkej múky
- 100 ml Portského vína
- 1 PL kryštálového cukru
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- oregano
- pikantná zmes
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame