Ingrediencie
- 200 g zmesi Hŕstka,
- 2 mrkvy,
- 1 petržlen,
- 1 cibuľa,
- 3 PL oleja,
- 1 väčší zemiak,
- soľ,
- čierne korenie,
- bobkový list,
- nové korenie,
- Dobrota,
- petržlenová vňať,
- údený hovädzí jazyk,
- chren,
- 200 g smotany na šľahanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hŕstková polievka s údeným jazykom
Cibuľu nakrájame a restujeme na oleji, pridáme nakrájanú zeleninu. Jazyk uvaríme vo vode a ošúpeme. Do vody, v ktorej sa varil jazyk dáme uvariť hŕstku, pridáme k nej podusenú zeleninu a varíme cca 45 min. Keď sú strukoviny mäkké, pridáme nakrájaný zemiak, bobkový list, korenie a Dobrotu. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame s jazykom nakrájaným na kúsky. Zvyšok jazyka nakrájame na tenké plátky a podávame s chrenovou šľahačkou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 05. 02. 2012
Ingrediencie
- 200 g zmesi Hŕstka,
- 2 mrkvy,
- 1 petržlen,
- 1 cibuľa,
- 3 PL oleja,
- 1 väčší zemiak,
- soľ,
- čierne korenie,
- bobkový list,
- nové korenie,
- Dobrota,
- petržlenová vňať,
- údený hovädzí jazyk,
- chren,
- 200 g smotany na šľahanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame