Ingrediencie
- 500 g hovädzej sviečkovej,
- 100 g kuracích pŕs,
- 1 lístkové cesto,
- 2-3 hľuzovky,
- 300 g šampiňónov,
- 4 šalotky,
- 50 g nadrobno nakrájanej slaninky,
- 100 ml portského vína,
- 200 ml červeného vína,
- 100 ml sladkej smotany,
- 4 PL oleja,
- trošku múky na poprášenie mäsa ,
- 1 vajce,
- tymian,
- soľ, korenie
- na prílohu:
- 2 mrkvy,
- 1 brokolica,
- 2 PL masla,
- minerálka na podlievanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hovädzia sviečková Wellington
Dve šalotky nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme nadrobno nasekané šampiňóny a smažíme dosucha, pre chuť pridáme nadrobno nakrájanú slaninku a tymian.Kuracie prsia pomelieme a potom zmixujeme s ľadom, pridáme sladkú smotanu, osolíme a okoreníme. Túto zmes zmiešame s podusenými šampiňónmi a obalíme ňou sviečkovicu, ktorú sme predtým poprášili múkou, osolili a opiekli na oleji. Lístkové cesto vyvaľkáme a zabalíme doň mäso. Potrieme vajcom a pečieme asi 40-50 min pri 170 stupňoch. Do výpeku z mäsa nakrájame zvyšné šalotky, opečieme, podlejeme vínom a pridáme nakrájané hľuzovky, ktoré sme predtým povarili v portskom víne. Zredukujeme a nakoniec zjemníme studeným kúskom masla.
Mrkvu podusíme na šalotke s maslom a 1 PL cukru, podlejeme perlivou minerálkou tak, aby bola mrkva prikrytá a redukujeme. Brokolicu najskôr 4-5 minút povaríme v osolenej vode a rýchlo schladíme v ľadovej vode, aby mala pekne sýtu zelenú farbu. Potom len jemne ohrejeme na masle.
Hotové mäso nakrájame a podávame s hľuzovkovou omáčkou a podusenou mrkvou a brokolicou.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 21. 12. 2014
Ingrediencie
- 500 g hovädzej sviečkovej,
- 100 g kuracích pŕs,
- 1 lístkové cesto,
- 2-3 hľuzovky,
- 300 g šampiňónov,
- 4 šalotky,
- 50 g nadrobno nakrájanej slaninky,
- 100 ml portského vína,
- 200 ml červeného vína,
- 100 ml sladkej smotany,
- 4 PL oleja,
- trošku múky na poprášenie mäsa ,
- 1 vajce,
- tymian,
- soľ, korenie
- na prílohu:
- 2 mrkvy,
- 1 brokolica,
- 2 PL masla,
- minerálka na podlievanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame