Hovädzia polievka a varené hovädzie s cviklou - Tajomstvo mojej kuchyne

Hovädzia polievka a varené hovädzie s cviklou

Maspoma

Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a vložíme do tlakového hrnca spolu so zeleninou. Pridáme celé korenie a varíme cca 40 min. Bagetku opečieme na sucho, potrieme olivovým olejom, cesnakom a bylinkami. Podávame ako prílohu k hovädzej polievke. Zemiaky uvaríme a časť z nich zmiešame s maslom, smotanou a urobíme pyré. Časť zemiakov varíme 5 minút vo vode z cvikly, prekrojíme, čím sa vytvorí pekný červeno – biely efekt. Cviklu očistíme, nastrúhame a uvaríme domäkka. Dochutíme chrenom, octom, soľou a korením. Uvarené mäso z polievky podávame s cviklovým šalátom a zemiakmi.

Maspoma

Šéfkuchár: David Dobrotka | Recept z epizódy: 20. 10. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu