Ingrediencie
- 1kg hovädzieho stehna,
- 200 g hovädzej hrude,
- koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen, kaleráb),
- cibuľa,
- 1 mini patizón,
- 1 zelená paprika,
- zemiaky,
- 3 PL masla,
- 3 PL sladkej smotany,
- chren,
- 3 menšie cvikly,
- celé čierne korenie,
- soľ,
- ocot,
- bageta,
- 1 strúčik cesnaku,
- čerstvé bylinky,
- 1 PL olivového oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hovädzia polievka a varené hovädzie s cviklou
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a vložíme do tlakového hrnca spolu so zeleninou. Pridáme celé korenie a varíme cca 40 min. Bagetku opečieme na sucho, potrieme olivovým olejom, cesnakom a bylinkami. Podávame ako prílohu k hovädzej polievke. Zemiaky uvaríme a časť z nich zmiešame s maslom, smotanou a urobíme pyré. Časť zemiakov varíme 5 minút vo vode z cvikly, prekrojíme, čím sa vytvorí pekný červeno – biely efekt. Cviklu očistíme, nastrúhame a uvaríme domäkka. Dochutíme chrenom, octom, soľou a korením. Uvarené mäso z polievky podávame s cviklovým šalátom a zemiakmi.
Šéfkuchár: David Dobrotka | Recept z epizódy: 20. 10. 2013
Ingrediencie
- 1kg hovädzieho stehna,
- 200 g hovädzej hrude,
- koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen, kaleráb),
- cibuľa,
- 1 mini patizón,
- 1 zelená paprika,
- zemiaky,
- 3 PL masla,
- 3 PL sladkej smotany,
- chren,
- 3 menšie cvikly,
- celé čierne korenie,
- soľ,
- ocot,
- bageta,
- 1 strúčik cesnaku,
- čerstvé bylinky,
- 1 PL olivového oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame