Hovädzí steak s tekvicovým šalátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Hovädzí steak s tekvicovým šalátom

Maspoma

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Paradajky prekrojíme a pečieme spolu s tekvicou, osolené a pokvapkané olejom asi 30 min pri 180 stupňoch. Po 20 minútach pridáme nakrájanú mladú cibuľku a dopečieme. Hotové dochutíme tekvicovým olejom.

Mäso nakrájame na hrubšie steaky a potrieme olivovým olejom s cesnakom. Opečieme na suchej horúcej panvici – z každej strany cca 4 min. Preložíme na teplý tanier a ešte dáme na 5 min do rúry, ktorá má 80 stupňov. Osolíme a okoreníme. Do výpeku z mäsa dáme zelené korenie, zalejeme sladkou smotanou a redukujeme. Nakoniec pridáme koňak a ešte chvíľu povaríme.

Maspoma

Šéfkuchár: Ján Žgravčák | Recept z epizódy: 05. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu