Ingrediencie
- 500 g filetov hovädzej sviečkovice,
- čierne korenie (nahrubo mleté),
- soľ (hrubozrnná),
- cesnakový olej
- na omáčku:
- 250 ml 30% sladkej smotany,
- 1 PL sterilizovaného zeleného korenia v slanom náleve,
- pohárik koňaku
- na šalát:
- 1 tekvička,
- cherry paradajky,
- čerstvá cibuľka,
- tekvicový olej 100%,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hovädzí steak s tekvicovým šalátom
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Paradajky prekrojíme a pečieme spolu s tekvicou, osolené a pokvapkané olejom asi 30 min pri 180 stupňoch. Po 20 minútach pridáme nakrájanú mladú cibuľku a dopečieme. Hotové dochutíme tekvicovým olejom.
Mäso nakrájame na hrubšie steaky a potrieme olivovým olejom s cesnakom. Opečieme na suchej horúcej panvici – z každej strany cca 4 min. Preložíme na teplý tanier a ešte dáme na 5 min do rúry, ktorá má 80 stupňov. Osolíme a okoreníme. Do výpeku z mäsa dáme zelené korenie, zalejeme sladkou smotanou a redukujeme. Nakoniec pridáme koňak a ešte chvíľu povaríme.
Šéfkuchár: Ján Žgravčák | Recept z epizódy: 05. 10. 2014
Ingrediencie
- 500 g filetov hovädzej sviečkovice,
- čierne korenie (nahrubo mleté),
- soľ (hrubozrnná),
- cesnakový olej
- na omáčku:
- 250 ml 30% sladkej smotany,
- 1 PL sterilizovaného zeleného korenia v slanom náleve,
- pohárik koňaku
- na šalát:
- 1 tekvička,
- cherry paradajky,
- čerstvá cibuľka,
- tekvicový olej 100%,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame