Hovädzí filet s nivou - Tajomstvo mojej kuchyne

Hovädzí filet s nivou

Maspoma

Postup: Hovädzí filet a pupok očistíme od šliach. Špikové kosti dáme, jemne nasolené, piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Zemiaky jemne nasolíme a dáme piecť
do pahreby. Silný mäsový vývar z kostí spolu s portským vínom zredukujeme na polovicu.
Na masle s cukrom a portským vínom orestujeme šalotky do mäkka a prilejeme zredukovaný teľací jus. Smotanu zmiešame so syrom niva, rozmixujeme a naplníme fľašu na bombičku. Steaky pripravíme jednoduchým spôsobom na rozpálenej panvici s použitím soli a korenia, pečieme do požadovaného prepečenia .

Maspoma

Šéfkuchár: Jozef Riska | Recept z epizódy: 29. 01. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu