Ingrediencie
- 2 kg hovädzej sviečkovej
- 500 g špikovej kosti
- 200 g syru niva
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 1 kg zemiakov baby
- 1 kg šalotky
- 200 ml červeného portského vína
- 200 g teľacieho jusu (silný teľací vývar so zeleninou)
- 20 g čierneho korenia
- 20 g jemnej morskej soli
- 100 ml rastlinného oleja
- 100 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hovädzí filet s nivou
Postup: Hovädzí filet a pupok očistíme od šliach. Špikové kosti dáme, jemne nasolené, piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Zemiaky jemne nasolíme a dáme piecť
do pahreby. Silný mäsový vývar z kostí spolu s portským vínom zredukujeme na polovicu.
Na masle s cukrom a portským vínom orestujeme šalotky do mäkka a prilejeme zredukovaný teľací jus. Smotanu zmiešame so syrom niva, rozmixujeme a naplníme fľašu na bombičku. Steaky pripravíme jednoduchým spôsobom na rozpálenej panvici s použitím soli a korenia, pečieme do požadovaného prepečenia .
Šéfkuchár: Jozef Riska | Recept z epizódy: 29. 01. 2017
Ingrediencie
- 2 kg hovädzej sviečkovej
- 500 g špikovej kosti
- 200 g syru niva
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 1 kg zemiakov baby
- 1 kg šalotky
- 200 ml červeného portského vína
- 200 g teľacieho jusu (silný teľací vývar so zeleninou)
- 20 g čierneho korenia
- 20 g jemnej morskej soli
- 100 ml rastlinného oleja
- 100 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame