Galantínka z kuracích stehien - Tajomstvo mojej kuchyne

Galantínka z kuracích stehien

Maspoma

Kuracie stehná vykostíme, naklepeme na plátky, osolíme a okoreníme. Kosti, koreňovú zeleninu, cibuľu a soľ použijeme na prípravu vývaru.

Toastové chleby nakrájame na kocky, pridáme vajce, smotanu, 50 g pečienok a dochutíme soľou, muškátovým orechom a petržlenovou vňaťou. Všetko dobre premiešame.

Kuracie prsia rozdelíme. Časť nakrájame na dlhé slíže a časť na kocky. Kocky pomelieme pridáme 1-2 kocky ľadu, 50 g pečienok, troška smotany, posolíme a dobre premiešame. Zmesou natrieme rozklepané kuracie stehná, na vrch poukladáme lístky špenátu a na ne dlhé rezance z kuracích pŕs. Boky vyplníme plnkou. Naplnené kuracie stehná zrolujeme a ochutíme koreniacou zmesou Zlaté kurča.

Takto pripravené zabalíme do maslom vytretého alobalu, poriadne zatočíme a vložíme do vývaru. Varíme pomaly na 80-85 stupňov Celzia asi 40-60 minút.

Na prílohu na masle opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu z polievky a špenát. Všetko podusíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 10. 02. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu