Ingrediencie
- 1 kg hovädzieho stehna (špička)
- 2-3 párky na prešpikovanie mäsa
- 3 pásiky slaninky
- mletá červená paprika
- 3 farebné papriky
- 6 cibúľ
- ružičkový kel
- zelená fazuľka
- 2 párky na kolieska
- 3 paradajky
- rasca
- pivo
- 1 PL masla
- 100 ml oleja
- hladká múka na obalenie mäsa
- na prílohu:
- 126 g polenty
- 1 l mlieka
- 65 g masla
- 120 g žĺtkov
- 90 g bielkov
- soľ
- muškátový orech
- 100 g parmezánu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Frankfurtské hovädzie mäso na pive so zapečenou polentou
Umyté mäso prešpikujeme celými párkami a na pásiky nakrájanou slaninkou. Obalíme v múke a opečieme na oleji. V tlakovom hrnci si na oleji speníme cibuľku, pridáme polovice paprík, pokrájané paradajky, posypeme rascou a červenou paprikou. Ďalej pridáme mäso a zalejeme pivom. Prikryjeme a necháme dusiť asi 50-60 minút (záleží od veľkosti a kvality mäsa).
V osolenej vode krátko povaríme zelené fazuľky a ružičkový kel, schladíme ich v ľadovej vode. Na panvicu si dáme rozohriať maslo, na ktorom potom zohrejeme prekrojený ružičkový kel a zelené fazuľky, pridáme nadrobno nakrájané a ošúpané druhé polovičky paprík, na kolieska nakrájané párky a ľahko osmažíme.
Do mlieka pridáme polentu, maslo a necháme niekoľko minút povariť, pokiaľ nám nezhustne. Počas varenia je potrebné polentu miešať. Polentu necháme vychladnúť, potom do nej pridáme žĺtky, bielky, muškátový orech a následne premiešame. Polentu plníme do potravinovou fóliou vyložených formičiek, zabalíme, vložíme do pekáča s vodou a 20 minút prikryté varíme. Potom ju vyklopíme, poukladáme na pekáč, posypeme parmezánom a dáme zapiecť do rúry.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 03. 04. 2016
Ingrediencie
- 1 kg hovädzieho stehna (špička)
- 2-3 párky na prešpikovanie mäsa
- 3 pásiky slaninky
- mletá červená paprika
- 3 farebné papriky
- 6 cibúľ
- ružičkový kel
- zelená fazuľka
- 2 párky na kolieska
- 3 paradajky
- rasca
- pivo
- 1 PL masla
- 100 ml oleja
- hladká múka na obalenie mäsa
- na prílohu:
- 126 g polenty
- 1 l mlieka
- 65 g masla
- 120 g žĺtkov
- 90 g bielkov
- soľ
- muškátový orech
- 100 g parmezánu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame