Ingrediencie
- 500 g hladkej múky,
- 50 g kryštálového cukru,
- 20 g droždia,
- 70 g masla,
- 1 vajce,
- 500 ml mlieka,
- soľ,
- na náplň:
- 300 g držiek,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 4 PL oleja,
- 4 PL múky,
- 100 ml sladkej smotany,
- 1 červená paprika,
- 1 zelená paprika,
- pažítka,
- majoránka,
- grilovacie korenie,
- na paprikovú penu:
- 1 cibuľa,
- 2 červené papriky,
- 200 ml sladkej smotany,
- 2 PL oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Držkové buchty v paprikovej pene
Suroviny na cesto zmiešame a cesto necháme cca 30 min kysnúť. Držky dáme variť do vriacej vody spolu s cesnakom asi na 10 min. Z oleja, múky a smotany urobíme bešamel, necháme ho vychladnúť a potom primiešame bylinky s grilovacím korením. Držky a obidve papriky nakrájame na drobné kocky a tiež vmiešame do vychladnutého bešamelu. Zmesou plníme buchty z kysnutého cesta, ktoré uložíme na vymastený plech a pečieme asi 40 min pri 180 stupňoch.
Na oleji podusíme cibuľu a pridáme nakrájané červené papriky. Keď sú papriky mäkké, pridáme sladkú smotanu a necháme prevrieť. Potom zmixujeme a dochutíme soľou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 05. 2013
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky,
- 50 g kryštálového cukru,
- 20 g droždia,
- 70 g masla,
- 1 vajce,
- 500 ml mlieka,
- soľ,
- na náplň:
- 300 g držiek,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 4 PL oleja,
- 4 PL múky,
- 100 ml sladkej smotany,
- 1 červená paprika,
- 1 zelená paprika,
- pažítka,
- majoránka,
- grilovacie korenie,
- na paprikovú penu:
- 1 cibuľa,
- 2 červené papriky,
- 200 ml sladkej smotany,
- 2 PL oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame