Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa (mletého),
- vajce,
- soľ,
- čierne korenie,
- oregano,
- 2 strúčiky cesnaku,
- olej na vysmážanie
- na pečené papriky:
- 4 ks červené papriky (kápie),
- olivový olej,
- balzamikový ocot,
- jablčný ocot,
- oregano,
- citrónová šťava,
- čili,
- soľ, čierne korenie
- na majonézu:
- hustý biely jogurt,
- med,
- horčica dijonská,
- soľ, čierne korenie, bylinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Domáci hamburger, pečené kápie a majonéza
Mleté mäso vymiešame s vajcom, pridáme bylinky, soľ, čierne korenie a cesnak. Z mäsa vyformujeme hamburgery, ktoré opečieme z oboch strán na oleji.
Papriku nakrájame, zbavíme semienok, osolíme, ponatierame olivovým olejom a dáme do rúry pod gril na vysokú teplotu, šupkou hore. Pečieme ju, pokiaľ bude šupka čierna, spálená. Potom ju presunieme do misy, zakryjeme fóliou a necháme 10 minút potiť. Potom šupku veľmi jednoducho rukou odstránime. Papriky nakrájame na pásiky a ochutíme olivovým olejom, octom, citrónovou šťavou a koreninami. Ocot a citrón pridávame veľmi pomaly, radšej po kvapkách, príp. stále ochutnávame.
(Kto miluje majonézu, no bojí sa kalórií, stačí ak biely jogurt ochutí horčicou a medom, pridáme soľ, korenie a bylinky podľa chuti.)
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 26. 10. 2014
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa (mletého),
- vajce,
- soľ,
- čierne korenie,
- oregano,
- 2 strúčiky cesnaku,
- olej na vysmážanie
- na pečené papriky:
- 4 ks červené papriky (kápie),
- olivový olej,
- balzamikový ocot,
- jablčný ocot,
- oregano,
- citrónová šťava,
- čili,
- soľ, čierne korenie
- na majonézu:
- hustý biely jogurt,
- med,
- horčica dijonská,
- soľ, čierne korenie, bylinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame