Domáci hamburger, pečené kápie a majonéza - Tajomstvo mojej kuchyne

Domáci hamburger, pečené kápie a majonéza

Maspoma

Mleté mäso vymiešame s vajcom, pridáme bylinky, soľ, čierne korenie a cesnak. Z mäsa vyformujeme hamburgery, ktoré opečieme z oboch strán na oleji.

Papriku nakrájame, zbavíme semienok, osolíme, ponatierame olivovým olejom a dáme do rúry pod gril na vysokú teplotu, šupkou hore. Pečieme ju, pokiaľ bude šupka čierna, spálená. Potom ju presunieme do misy, zakryjeme fóliou a necháme 10 minút potiť. Potom šupku veľmi jednoducho rukou odstránime. Papriky nakrájame na pásiky a ochutíme olivovým olejom, octom, citrónovou šťavou a koreninami. Ocot a citrón pridávame veľmi pomaly, radšej po kvapkách, príp. stále ochutnávame.

(Kto miluje majonézu, no bojí sa kalórií, stačí ak biely jogurt ochutí horčicou a medom, pridáme soľ, korenie a bylinky podľa chuti.)

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 26. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu