Budapeštianske rezy s ryžou Basmati - Tajomstvo mojej kuchyne

Budapeštianske rezy s ryžou Basmati

Maspoma

Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v strúhanke a potom vo vajíčkach, ktoré predtým rozšľaháme. Na oleji opražíme na kocky nakrájanú bielu aj oravskú slaninku. Vyberieme ju  a na horúcom výpeku sprudka opražíme mäso. Opečené mäso vložíme do zapekacej misy a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.

Do výpeku dáme kečup, horčicu, worcestrovú omáčku, chilli, soľ, čierne korenie, maslo a podľa potreby podlejeme vodou. Zredukujeme. Takto pripravenou omáčkou prelejeme hotové mäso. Dozdobíme opečenou slaninkou a kyslými uhorkami.

Opláchnutú ryžu osmažíme na oleji a zalejeme teplou vodou v pomere 1:2. Prikrytú dusíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Peter Vojtíšek | Recept z epizódy: 18. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu