Ingrediencie
- 500 g hovädzej sviečkovej
- 1 PL masla
- 2 PL horčice
- 2 PL kečupu
- worcestrová omáčka
- olej
- strúhanka
- ryža Basmati
- 2 vajcia
- slaninka (biela a oravská)
- chilli
- kyslé uhorky
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Budapeštianske rezy s ryžou Basmati
Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v strúhanke a potom vo vajíčkach, ktoré predtým rozšľaháme. Na oleji opražíme na kocky nakrájanú bielu aj oravskú slaninku. Vyberieme ju a na horúcom výpeku sprudka opražíme mäso. Opečené mäso vložíme do zapekacej misy a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.
Do výpeku dáme kečup, horčicu, worcestrovú omáčku, chilli, soľ, čierne korenie, maslo a podľa potreby podlejeme vodou. Zredukujeme. Takto pripravenou omáčkou prelejeme hotové mäso. Dozdobíme opečenou slaninkou a kyslými uhorkami.
Opláchnutú ryžu osmažíme na oleji a zalejeme teplou vodou v pomere 1:2. Prikrytú dusíme.
Šéfkuchár: Peter Vojtíšek | Recept z epizódy: 18. 04. 2016
Ingrediencie
- 500 g hovädzej sviečkovej
- 1 PL masla
- 2 PL horčice
- 2 PL kečupu
- worcestrová omáčka
- olej
- strúhanka
- ryža Basmati
- 2 vajcia
- slaninka (biela a oravská)
- chilli
- kyslé uhorky
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame