Ingrediencie
- 1 kg hovädzieho močingu (mäso z lýtka),
- 1l červeného vína (ideálne burgundské),
- 500 g šalotky,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 500 g šampiňónov,
- 3 PL oleja,
- koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen),
- rozmarín,
- tymian,
- soľ, korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bouef Bourguignon
Mäso nakrájané na väčšie kocky cez noc marinujeme v červenom víne.V tlakovom hrnci na oleji osmažíme šalotku a cesnak. Pridáme mäso a opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, zalejeme červeným vínom, pridáme očistenú koreňovú zeleninu vo varnom vrecku ( zelenina zostane chrumkavá – nerozvarí sa )a varíme približne 30 min.Potom hrniec otvoríme, pridáme nakrájané šampiňóny a dovaríme cca 20 min. Podávame s opečenou bagetou.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 06. 01. 2015
Ingrediencie
- 1 kg hovädzieho močingu (mäso z lýtka),
- 1l červeného vína (ideálne burgundské),
- 500 g šalotky,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 500 g šampiňónov,
- 3 PL oleja,
- koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen),
- rozmarín,
- tymian,
- soľ, korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame