Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 2 PL masla ghee
- 1 hrnček mrazenej zeleninovej zmesi (napr. kukurica, mrkva, hrášok)
- 2 ČL korenia karí
- 2 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL čili (prípadne podľa chuti)
- 1 hrnček červenej šošovice
- 2 x 140 g rajčinového pretlaku
- 2-3 hrnčeky vody
- 200 ml kokosového mlieka
- 2 PL domáceho medu
- 1 ČL kurkumy
- morská/himalájska soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šošovicové karí
Fitshaker VEČERA AKTIV
Cibuľku nakrájame nadrobno a zľahka opražíme na masle ghee. Pridáme k nej mrazenú zeleninu, ochutíme korením karí, zázvorom a čili. Pražíme 2 minúty, potom pridáme opláchnutú šošovicu, pretlak a zalejeme vodou. Ak je zmes veľmi hustá, môžeme pridať viac vody. Varíme 30 minút (alebo kým šošovica nezmäkne). Nakoniec pridáme kokosové mlieko (kto nemá rád, vynechá), med, kurkumu, osolíme a ešte chvíľku na miernom ohni varíme. Podávame s hnedou ryžou, jačmennými krúpami alebo celozrnným chlebom.
Šéfkuchár: Lucia Švaral | Recept z epizódy: 10. 06. 2019
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 2 PL masla ghee
- 1 hrnček mrazenej zeleninovej zmesi (napr. kukurica, mrkva, hrášok)
- 2 ČL korenia karí
- 2 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL čili (prípadne podľa chuti)
- 1 hrnček červenej šošovice
- 2 x 140 g rajčinového pretlaku
- 2-3 hrnčeky vody
- 200 ml kokosového mlieka
- 2 PL domáceho medu
- 1 ČL kurkumy
- morská/himalájska soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame