Ingrediencie
- 4 PL olivového oleja
- 3 veľké mrkvy
- 3 petržleny
- 3 väčšie zemiaky
- morská/himalájska soľ
- 500 g filiet z čerstvého afrického sumca
- 1 citrón
- sušený estragón
- zopár lístkov čerstvej medovky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečený sumec so zeleninovou oblohou
Fitshaker VEČERA BASIC
Dno pekáča potrieme 2 PL olivového oleja. Očistíme mrkvu, petržlen a zemiaky. Pomocou škrabky na zemiaky alebo iného krájača pripravíme tenké zeleninové plátky. Tie poukladáme na dno pekáča a osolíme. Sumca umyjeme, kuchynskou utierkou osušíme a položíme na zeleninu. Potrieme ho ďalšími 2 PL olivového oleja, pokvapkáme šťavou z ½ citróna, posypeme sušeným estragónom a osolíme. Celý obsah posypeme lístkami čerstvej medovky, ktorá rybu krásne prevonia. Na sumčeka poukladáme plátky druhej polovice citróna. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 25-30 minút. Plech prikryjeme papierom na pečenie, aby sa ryba nevysušila.
Šéfkuchár: Lucia Švaral | Recept z epizódy: 10. 06. 2019
Ingrediencie
- 4 PL olivového oleja
- 3 veľké mrkvy
- 3 petržleny
- 3 väčšie zemiaky
- morská/himalájska soľ
- 500 g filiet z čerstvého afrického sumca
- 1 citrón
- sušený estragón
- zopár lístkov čerstvej medovky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame