Pečený sumec so zeleninovou oblohou - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečený sumec so zeleninovou oblohou

Maspoma

Fitshaker VEČERA BASIC

Dno pekáča potrieme 2 PL olivového oleja. Očistíme mrkvu, petržlen a zemiaky. Pomocou škrabky na zemiaky alebo  iného krájača pripravíme tenké zeleninové plátky. Tie poukladáme na dno pekáča a osolíme. Sumca umyjeme, kuchynskou utierkou osušíme a položíme na zeleninu. Potrieme ho ďalšími 2 PL olivového oleja, pokvapkáme šťavou z ½ citróna, posypeme sušeným estragónom a osolíme. Celý obsah posypeme lístkami čerstvej medovky, ktorá rybu krásne prevonia. Na sumčeka poukladáme plátky druhej polovice citróna. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 25-30 minút. Plech prikryjeme papierom na pečenie, aby sa ryba nevysušila.

Maspoma

Šéfkuchár: Lucia Švaral | Recept z epizódy: 10. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu