Ingrediencie
- 250 g bielej špargle
- 250 g celozrnných špagiet
- ½ hrnčeka kvalitnej slaniny nakrájanej nadrobno (asi 100 g)
- 2 kuracie prsia (asi 400 g)
- morská/himalájska soľ
- 2 ČL Provensálskeho korenia
- 2 ČL sušenej alebo čerstvej pažítky
- bylinky podľa chuti
- hrsť čerstvých cherry paradajok
- chilli
- kurkuma
- parmezán na ozdobenie
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Celozrnné špagety s kuracím mäsom a bielou špargľou
Fitshaker OBED ACTIVE
Špargľu ošúpeme, nakrájame a varíme 5 minút. Medzitým uvaríme špagety. Na zohriatej panvici opražíme slaninku (ak by nepustila šťavu, môžeme pridať trošku olivového oleja), ku ktorej pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance. Na prudkom ohni pražíme 5 minút, potom pridáme uvarenú špargľu, osolíme, dochutíme Provensálskym korením, chilli, kurkumou a bylinkami. Nakoniec pridáme cherry paradajky nakrájné na polovice a pražíme ešte 5 minút. Uvarené špagety polejeme pripravenou zmesou, posypeme nastrúhaným parmezánom a ešte dochutíme nasekanou pažítkou.
Šéfkuchár: Simona Kollárová | Recept z epizódy: 16. 06. 2019
Ingrediencie
- 250 g bielej špargle
- 250 g celozrnných špagiet
- ½ hrnčeka kvalitnej slaniny nakrájanej nadrobno (asi 100 g)
- 2 kuracie prsia (asi 400 g)
- morská/himalájska soľ
- 2 ČL Provensálskeho korenia
- 2 ČL sušenej alebo čerstvej pažítky
- bylinky podľa chuti
- hrsť čerstvých cherry paradajok
- chilli
- kurkuma
- parmezán na ozdobenie
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame