Ingrediencie
- 1,5 kg srnčieho chrbátu
- olivový olej
- 100 g masla
- soľ
- čierne korenie
- 5 borievok
- 1 vetvička rozmarínu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 maslová tekvica
- 700 g malých šampiňónov
- 500 g ružičkového kelu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Srnčí chrbát s tekvicovým pyré
Očistenú tekvicu nakrájame na stredne veľké kocky, uložíme na plech, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme pri 180 °Celzia domäkka. Upečenú tekvicu rozmixujeme, dochutíme soľou a do hotového pyré zašľaháme kúsok masla.
Ružičkový kel rozoberieme na jednotlivé lístky, ktoré krátko povaríme v osolenej vode a hneď zachladíme vo vode s ľadom. Takto pripravené lístky kelu pred podávaním jemne ohrejeme na masle.
Umyté šampiňóny sprudka opečieme na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja, pridáme soľ, mleté čierne korenie, znížime intenzitu ohňa a krátko orestujeme.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Srnčí chrbát očistíme a naporciujeme na zhruba 120g steaky. Rozpálime panvicu, pridáme pár kvapiek olivového oleja a steaky prudko opečieme zo všetkých strán. Potom stiahneme intenzitu ohňa a steaky dopekáme na panvici. Pred koncom pridáme cesnak, borievky a vetvičku rozmarínu. Krátko opečieme a pridáme maslo. Panvicu zložíme zo zdroja tepla a steaky vykúpeme v rozpustenom masle. Steaky osolíme, okoreníme, necháme chvíľu v alobale odležať a môžeme podávať.
Šéfkuchár: Maroš Mrenica | Recept z epizódy: 09. 12. 2018
Ingrediencie
- 1,5 kg srnčieho chrbátu
- olivový olej
- 100 g masla
- soľ
- čierne korenie
- 5 borievok
- 1 vetvička rozmarínu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 maslová tekvica
- 700 g malých šampiňónov
- 500 g ružičkového kelu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame