Ingrediencie
- 1 srnčí chrbát,
- 4 tenké plátky oravskej slaniny,
- 7 borievok,
- 70 g masla,
- 4 hrušky,
- 2 KL škorice,
- 2 PL citrónovej šťavy,
- brusnicový džem,
- čierne korenie,
- soľ,
- 1l jablkového muštu,
- 1 smotana na varenie alebo na šľahanie,
- 8 zemiakov,
- 100 g slaninky,
- čerstvý rozmarín,
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Srnčí chrbát s hruškami
Mäso pozdĺž kosti narežeme do hĺbky asi 1cm, vmasírujeme soľ, korenie
a rozdrvené borievky, vložíme do pekáča, zvrchu obložíme plátkami
slaninky a pridáme maslo. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 250 stupňov, pečieme
najskôr zakryté, občas podlejeme vodou, na záver dopekáme odkryté cca 30 -40 minút.
Medzitým ošúpeme zemiaky, umyjeme, nakrájame na štvrtiny, poukladáme na
plech, pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a pridáme rozmarín a slaninku.
Šéfkuchár: Anna Rapantoá | Recept z epizódy: 14. 04. 2013
Ingrediencie
- 1 srnčí chrbát,
- 4 tenké plátky oravskej slaniny,
- 7 borievok,
- 70 g masla,
- 4 hrušky,
- 2 KL škorice,
- 2 PL citrónovej šťavy,
- brusnicový džem,
- čierne korenie,
- soľ,
- 1l jablkového muštu,
- 1 smotana na varenie alebo na šľahanie,
- 8 zemiakov,
- 100 g slaninky,
- čerstvý rozmarín,
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame