Ingrediencie
- 1000 g srnčieho chrbta
- korenie
- olej
- soľ
- 500 ml mlieka
- 1 šalotka
- 1 šľahačková smotana min. 33% (250 ml)
- rozmarín
- 1 karfiol (1 stredne veľký)
- muškátový orech
- 125 g masla
- 2-3 ČL marhuľového džemu
- 2-3 PL sušených marhúľ
- 250 ml vývaru (hovädzí)
- cviklové klíčky
- 250 ml bieleho vína
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Marhuľové ragú zo srnčieho chrbta s karfiolovým pyré
Srnčí chrbát odrežeme, odblaníme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Sprudka opečieme na rozpálenom oleji (z oboch strán). Vložíme do rúry, pridáme trochu masla, rozmarín a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia pár minút. Následne necháme mäso odpočívať v alobale. Vo výpeku speníme šalotku, zalejeme bielym vínom a necháme z neho odpariť alkohol. Pridáme marhuľový džem, nakrájané sušené marhule, ktoré predtým zalejeme horúcou vodou, aby zmäkli. Omáčku dochutíme soľou, korením, vývarom, zjemníme šľahačkovou smotanou a maslom. Karfiol nasekáme na kúsky a uvaríme v mlieku, do ktorého môžeme pridať trocha šľahačkovej smotany (tak aby bol ponorený). Uvarený karfiol rozmixujeme s maslom, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Mäso nakrájame na plátky, servírujeme s karfiolovým pyré a marhuľovou omáčkou. Tanier dozdobíme cviklovými klíčkami.
Šéfkuchár: Milan Kováčik | Recept z epizódy: 24. 02. 2018
Ingrediencie
- 1000 g srnčieho chrbta
- korenie
- olej
- soľ
- 500 ml mlieka
- 1 šalotka
- 1 šľahačková smotana min. 33% (250 ml)
- rozmarín
- 1 karfiol (1 stredne veľký)
- muškátový orech
- 125 g masla
- 2-3 ČL marhuľového džemu
- 2-3 PL sušených marhúľ
- 250 ml vývaru (hovädzí)
- cviklové klíčky
- 250 ml bieleho vína
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame