Ingrediencie
- 480 g jelenej sviečkovice,
- 10 g soľ,
- na marinádu:
- 0,5 g tymianu,
- 250 g oleja,
- mleté čierne korenie,
- na šípkovú omáčku:
- 120 g šípkového džemu,
- 50 ml červeného vina,
- 40 ml Demi - glace,
- 30 g masla,
- 1 stredne veľká tekvica,
- 30 g soli,
- 50 g olivového oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jelenie medailóniky na šípkovej omáčke s pečenou tekvicou Hokkaido
Jeleniu sviečkovicu umyjeme, osušíme, odblaníme, pokrájame na osem plátkov a rukami sformujeme. Pripravíme si marinádu z oleja, tymianu, čierneho mletého korenia a medailóniky v nej marinujeme 1 hodinu. V horúcom tuku pri vysokej teplote medailóniky opekáme 2 – 3 minúty z každej strany, osolíme a hotové medailóniky zabalíme do alobalu.
Šípky prerežeme, vyberieme jadierka a umyjeme, povaríme ich v Demi-glace, pridáme šípkový džem a víno, povaríme a nakoniec zjemníme maslom.
Celú tekvicu aj so šupkou umyjeme a osušíme. Potom ju rozpolíme, dužinu s jadierkami vyberieme a pokrájame na mesiačiky. Nasolíme a necháme 15 minút postáť. Pokvapkáme olejom a pečieme v rúre cca 20 minút. Podávame Jelenie medailóniky preliate šípkovou omáčkou s pečenou tekvicou Hokkaido.
Šéfkuchár: Martina Rajnicová | Recept z epizódy: 03. 11. 2013
Ingrediencie
- 480 g jelenej sviečkovice,
- 10 g soľ,
- na marinádu:
- 0,5 g tymianu,
- 250 g oleja,
- mleté čierne korenie,
- na šípkovú omáčku:
- 120 g šípkového džemu,
- 50 ml červeného vina,
- 40 ml Demi - glace,
- 30 g masla,
- 1 stredne veľká tekvica,
- 30 g soli,
- 50 g olivového oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame