Ingrediencie
- 750 g jelenej sviečkovice,
- špenátové tagliatelle,
- hrsť listového špenátu,
- 1 strúčik cesnaku,
- portské víno,
- 2 červené pomaranče,
- 1 PL hladkej múky,
- 2 PL olivového oleja,
- 3 plátky masla,
- 1 PL jalovca,
- 100 g čučoriedok,
- 200 g varených gaštanov,
- 3 plátky prerastenej slaninky,
- 3 ks sušených sliviek,
- 3 ks mandlí,
- vločková údená soľ (Maldon),
- zmes korenia štyroch farieb
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jelenie filety á la Turok
Očistenú jeleniu sviečkovicu dáme na noc marinovať do podrvených jalovcov a olivového oleja. Pred tepelnou úpravou mäso pokrájame na 3 cm hrubé filety. Vodu privedieme k varu, osolíme a dáme variť tagliatelle. Na suchej rozpálenej panvici sprudka orestujeme mäso z každej strany. Popri ňom si upečieme aj slaninkové závitky so sušenou slivkou, ktorú sme si po marinovaní v portskom naplnili mandľou. Na hotové mäso poukladáme plátky vychladeného masla a zabalené v alobale dáme odpočívať na 5 minút do vyhriatej rúry. Na panvicu s výpekom hodíme uvarené gaštany, poprášime hladkou múkou a zastrekneme portským, v ktorom sa marinovali slivky.
Nastrúhame trocha kôry z pomarančov a šťavu vytlačíme do výpeku. Mierne osolíme a po zredukovaní na 1/3 objemu stiahneme z ohňa a pridáme hrsť čučoriedok. Na malej panvičke speníme na oleji cesnak, prihodíme hrsť listového špenátu a po krátkom restovaní vmiešame do tagliatelle. Mäso dochutíme vločkovou soľou a mletou zmesou korenia štyroch farieb, prelejeme redukciou a podávame s hniezdom špenátových tagliatelle dekorovaných sušenou slivkou v chrumkavej slaninke.
Šéfkuchár: Andrej Turok | Recept z epizódy: 12. 05. 2013
Ingrediencie
- 750 g jelenej sviečkovice,
- špenátové tagliatelle,
- hrsť listového špenátu,
- 1 strúčik cesnaku,
- portské víno,
- 2 červené pomaranče,
- 1 PL hladkej múky,
- 2 PL olivového oleja,
- 3 plátky masla,
- 1 PL jalovca,
- 100 g čučoriedok,
- 200 g varených gaštanov,
- 3 plátky prerastenej slaninky,
- 3 ks sušených sliviek,
- 3 ks mandlí,
- vločková údená soľ (Maldon),
- zmes korenia štyroch farieb
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame