Ingrediencie
- 600 g jelenieho chrbtu bez kosti,
- 400 g kuriatok,
- 200 g gaštanov,
- 2 šalotky,
- 100 ml brandy,
- 100 ml šľahačkovej smotany,
- 1ks menšia tekvica maslová alebo hokkaido,
- 2 PL masla,
- perníkové korenie,
- 1 pomaranč,
- 2 hrušky,
- rozmarín,
- soľ,
- korenie,
- olivový olej ,
- brusnicový džem na ozdobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jelení chrbát s kuriatkovo – gaštanovým ragú a tekvicovým pyré s perníkovým korením
Mäso osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na oleji. Preložíme do pekáča , okoreníme rozmarínom a dáme dorobiť cca na 10-15 min. do rúry. Vo výpeku z mäsa podusíme nakrájanú šalotku, pridáme kuriatka a gaštany. Potom prilejeme brandy a nakoniec šľahačkovú smotanu. Tekvicu nakrájame a podusíme na oleji. Pridáme k nej nakrájané hrušky a šťavu z pomaranča a dusíme do mäkka. Zjemníme maslom a dochutíme perníkovým korením. Hotovú tekvicu rozmixujeme a prepasírujeme.
Hotové mäso nakrájame a podávame s tekvicovým pyré a s kuriatkovo – gaštanovým ragú dozdobené brusnicovým džemom.
Šéfkuchár: Filip Pernis | Recept z epizódy: 06. 10. 2013
Ingrediencie
- 600 g jelenieho chrbtu bez kosti,
- 400 g kuriatok,
- 200 g gaštanov,
- 2 šalotky,
- 100 ml brandy,
- 100 ml šľahačkovej smotany,
- 1ks menšia tekvica maslová alebo hokkaido,
- 2 PL masla,
- perníkové korenie,
- 1 pomaranč,
- 2 hrušky,
- rozmarín,
- soľ,
- korenie,
- olivový olej ,
- brusnicový džem na ozdobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame