Ingrediencie
- 600 g jelenieho stehna
- 30 g údenej slaninky
- 100 g masla
- 2 PL hladkej múky
- 200 ml červeného vína
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 4 PL brusnicového džemu
- 1 PL medu
- 100 g hlivy kráľovskej
- 100 g šampiňónov
- 1-2 citróny
- 2 PL hnedého trstinového cukru
- olej
- Gabove korenie na divinu
- tymian
- čerstvý rozmarín
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne mleté korenie
- na šťuchané zemiaky:
- 1 cibuľa
- 600 g uvarených zemiakov
- 3 PL masla
- 2 PL kyslej smotany
- olej
- čerstvý kôpor
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Divinové rezne so šťuchanými zemiakmi
Mäso narežeme na plátky, naklepeme na tenko a sprudka opečieme na oleji. Rezne vyberieme a posypeme čiernym korením. Do výpeku pridáme nakrájanú slaninku, maslo, poprášime múkou a premiešame. Ďalej pridáme víno, vývar, soľ, čierne korenie, tymián, Gabove divinové korenie, džem, med a omáčku zredukujeme. Očistené huby nakrájame na väčšie kúsky, opražíme na masle a ochutíme čerstvým rozmarínom. Pridáme do omáčky spolu s mäsom, dochutíme šťavou z citróna a čerstvým rozmarínom. Citrón narežeme na plátky, z jednej strany obalíme v hnedom trstinovom cukre a na horúcej panvici skaramelizujeme.
Ako prílohu pripravíme šťuchané zemiaky. Nakrájanú cibuľku opečieme na oleji do hneda, pridáme uvarené zemiaky, ktoré popučíme. Ďalej pridáme maslo, smotanu, nasekaný čerstvý kôpor, soľ a všetko premiešame.
Mäso servírujeme spolu s omáčkou ozdobené plátkom skaramelizovaného citróna, posypané nasekanou petržlenovou vňatkou a ako prílohu štuchané zemiaky.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 20. 02. 2022
Ingrediencie
- 600 g jelenieho stehna
- 30 g údenej slaninky
- 100 g masla
- 2 PL hladkej múky
- 200 ml červeného vína
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 4 PL brusnicového džemu
- 1 PL medu
- 100 g hlivy kráľovskej
- 100 g šampiňónov
- 1-2 citróny
- 2 PL hnedého trstinového cukru
- olej
- Gabove korenie na divinu
- tymian
- čerstvý rozmarín
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne mleté korenie
- na šťuchané zemiaky:
- 1 cibuľa
- 600 g uvarených zemiakov
- 3 PL masla
- 2 PL kyslej smotany
- olej
- čerstvý kôpor
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame