Ingrediencie
- 1 kg krkovičky z jeleňa
- 20 g slaninky
- 1 väčšia mrkva
- 1 menší pór
- 2 cibule alebo šalotky
- 2 PL slivkového lekváru
- 10 sušených sliviek
- 2 PL vínneho octu
- 300 ml šípkového vína
- maslo
- čerstvý tymian
- bobkový list
- borievky
- soľ
- mleté čierne korenie
- na šúľance:
- 300 g zemiakov upečených v šupke
- 10 PL pšeničnej polohrubej múky
- 1 vajce
- 50 g mletých orechov
- maslo
- štipka práškového cukru
- soľ
- na nakladaný rakytník:
- 4 PL rakytníka
- 100 ml vody
- 100 ml octu
- 100 g kryštálového cukru
- bobkový list
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Divina na šípkovom víne s pečenými šúľancami
Mäso vcelku opečieme na panvici na masle z jednej aj z druhej strany a vložíme do pekáča. Vo výpeku opražíme nakrájanú slaninku, cibuľu, polovicu póru a mrkvy. Pridáme slivkový lekvár, sušené slivky, ocot, víno a chvíľku podusíme. Zmesou polejeme mäso v pekáči, prikryjeme, vložíme do túry vyhriatej na 140 – 150° C a pečieme 1- 2 hodiny. Mäso vyberieme, omáčku zlejeme a prepasírujeme. Dochutíme maslom, čerstvým tymianom, bobkovým listom, borievkami, soľou a čiernym korením. Cibuľu, polovicu póru a mrkvy nakrájame, opečieme na masle a posolíme.
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a spracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré opekáme na panvici na masle, keď sú skoro hotové, posypeme ich namletými orechmi, štipkou cukru a soli.
Do menšieho hrnčeka dáme vodu, ocot, cukor, bobkový list a povaríme. Prisypeme bobuľky rakytníka, ešte chvíľku povaríme a necháme postáť (najlepšie aj niekoľko dní).
Mäso podávame spolu so šúľancami, preliate omáčkou dozdobené podusenou zeleninou a bobuľkami nakladaného rakytníka.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 04. 12. 2022
Ingrediencie
- 1 kg krkovičky z jeleňa
- 20 g slaninky
- 1 väčšia mrkva
- 1 menší pór
- 2 cibule alebo šalotky
- 2 PL slivkového lekváru
- 10 sušených sliviek
- 2 PL vínneho octu
- 300 ml šípkového vína
- maslo
- čerstvý tymian
- bobkový list
- borievky
- soľ
- mleté čierne korenie
- na šúľance:
- 300 g zemiakov upečených v šupke
- 10 PL pšeničnej polohrubej múky
- 1 vajce
- 50 g mletých orechov
- maslo
- štipka práškového cukru
- soľ
- na nakladaný rakytník:
- 4 PL rakytníka
- 100 ml vody
- 100 ml octu
- 100 g kryštálového cukru
- bobkový list
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame