Divina na šípkovom víne s pečenými šúľancami - Tajomstvo mojej kuchyne

Divina na šípkovom víne s pečenými šúľancami

Maspoma

Mäso vcelku opečieme na panvici na masle z jednej aj z druhej strany a vložíme do pekáča. Vo výpeku opražíme nakrájanú slaninku, cibuľu, polovicu póru a mrkvy. Pridáme slivkový lekvár, sušené slivky, ocot, víno a chvíľku podusíme. Zmesou polejeme mäso v pekáči, prikryjeme, vložíme do túry vyhriatej na 140 – 150° C a pečieme 1- 2 hodiny. Mäso vyberieme, omáčku zlejeme a prepasírujeme. Dochutíme maslom, čerstvým tymianom, bobkovým listom, borievkami, soľou a čiernym korením. Cibuľu, polovicu póru a mrkvy nakrájame, opečieme na masle a posolíme.

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a spracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré opekáme na panvici na masle, keď sú skoro hotové, posypeme ich namletými orechmi, štipkou cukru a soli.

Do menšieho hrnčeka dáme vodu, ocot, cukor, bobkový list a povaríme. Prisypeme bobuľky rakytníka, ešte chvíľku povaríme a necháme postáť (najlepšie aj niekoľko dní).

Mäso podávame spolu so šúľancami, preliate  omáčkou dozdobené podusenou zeleninou a bobuľkami nakladaného rakytníka.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 04. 12. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu