Ingrediencie
- 1 kg mäsa z diviny,
- 2 mrkvy,
- 2 petržleny,
- 1 cibuľa,
- 200 g oravskej slaniny,
- 200 ml červeného vína,
- 300 ml vývaru,
- 2 PL oleja,
- korenie na divinu,
- soľ, korenie, rozmarín, nové korenie, bobkový list,
- 2 PL brusníc,
- smotana podľa chuti
- Žemľové knedle (na 3-4 porcie):
- 5-6 rožkov,
- 200 ml mlieka,
- 2 vajcia,
- petržlenová vňať,
- soľ, korenie,
- 100 ml oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Divina na červenom víne s brusnicami a žemľové knedle
Cibuľu a slaninu nakrájanú nadrobno speníme na troške oleja. Mäso nakrájame na menšie kúsky, sprudka orestujeme, posypeme korením na divinu, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, nové korenie a rozmarín, podlejeme vínom a vývarom tak, aby mäso bolo ponorené. Po 20 minútach pridáme mrkvu, petržlen a varíme v tlakovom hrnci cca 40 minút až hodinu. Mäso potom vyberieme a omáčku precedíme, prípadne rozmixujeme. Mäso vrátime späť a pridáme cca 2 lyžice brusníc, prípadne smotanu podľa chuti. Ako príloha sú výborné žemľové knedle varené v potravinovej fólii a v alobale.
Žemľové knedle (na 3-4 porcie):
Do väčšej misky vložíme rožky nakrájané na kocky. V menšej nádobe rozšľaháme mlieko, vajcia, olej, soľ, korenie. Zmesou zalejeme pripravené rožky a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a vytvoríme zmes primeranej konzistencie.
Na pripravenú potravinársku fóliu kladieme zmes a rolujeme ju v tvare valčeka. Na koncoch uzavrieme. Popicháme ihlou a obdobne zabalíme do alobalu. Dáme variť do vriacej vody na 20 minút.
Šéfkuchár: Jana Košíková | Recept z epizódy: 25. 01. 2015
Ingrediencie
- 1 kg mäsa z diviny,
- 2 mrkvy,
- 2 petržleny,
- 1 cibuľa,
- 200 g oravskej slaniny,
- 200 ml červeného vína,
- 300 ml vývaru,
- 2 PL oleja,
- korenie na divinu,
- soľ, korenie, rozmarín, nové korenie, bobkový list,
- 2 PL brusníc,
- smotana podľa chuti
- Žemľové knedle (na 3-4 porcie):
- 5-6 rožkov,
- 200 ml mlieka,
- 2 vajcia,
- petržlenová vňať,
- soľ, korenie,
- 100 ml oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame