Ingrediencie
- 600 g sviečkovice z divého zajaca,
- 50 ml olivového oleja,
- 200 g maslovej tekvice,
- 200 g mrkvy,
- 100 g zeleru,
- 100 g petržlenu,
- 15 g tymiánu,
- 80 g brusníc,
- 100 g cibule,
- 30 g cesnaku,
- 400 ml červeného vína,
- 500 ml vývaru z diviny,
- 200 g hladkej múky,
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva,
- 2 vajcia,
- 50 g detskej krupice,
- 200 g oravskej slaniny,
- 70 g masla,
- petržlenová vňať,
- soľ,
- cukor,
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Chrbát z divého zajaca na pyré z jesenej zeleniny so slaninkovým muffinom
Sviečkovicu odblaníme a necháme voľne odležať pri izbovej teplote asi 20 min., zatiaľ si pripravíme jesennú zeleninu a muffiny. Mäso si krátko opečieme z každej strany na panvičke a dáme dopiecť na 180°C do rúry. Ihneď po vybratí kúsky mäsa osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a zabalíme do alobalu odpočívať na 5-10min. Na panvici si urobíme karamel, pridáme brusnice, červené víno a necháme redukovať. Potom pridáme odrezky zeleniny a na záver zmiešame s výpekom z mäsa. S touto omáčkou budeme prelievať sviečkovicu.
Jesenná zelenina: Tekvicu, mrkvu, zeler a petržlen očistíme, opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na rovnaké kocky. Potom zeleninu preložíme do plechu s alobalom, dochutíme soľou, tymiánom, čiernym korením a olivovým olejom. Pripravenú zmes prikryjeme a dáme piecť do rúry na 180°C a12 min. Upečenú zeleninu preložme, zalejeme divinovým vývarom a rozmixujeme. Tesne pred podávaním ešte zjemníme maslom a dochutíme.
Muffiny: Z múky, krupice, kypriaceho prášku a vajíčok si pripravíme stredne husté cesto, ktoré dochutíme soľou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Do pripraveného cesta primiešame na malé kocky nakrájanú slaninku, ktorú sme nechali vychladnúť, zmes rozdelíme do silikónových formičiek, necháme 15 min. postať a dáme piecť pri 180°C asi 12-15 min. Pri podávaní naleštíme horúcim maslom.
Šéfkuchár: Juraj Struhár | Recept z epizódy: 16. 02. 2013
Ingrediencie
- 600 g sviečkovice z divého zajaca,
- 50 ml olivového oleja,
- 200 g maslovej tekvice,
- 200 g mrkvy,
- 100 g zeleru,
- 100 g petržlenu,
- 15 g tymiánu,
- 80 g brusníc,
- 100 g cibule,
- 30 g cesnaku,
- 400 ml červeného vína,
- 500 ml vývaru z diviny,
- 200 g hladkej múky,
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva,
- 2 vajcia,
- 50 g detskej krupice,
- 200 g oravskej slaniny,
- 70 g masla,
- petržlenová vňať,
- soľ,
- cukor,
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame