Ingrediencie
- 400 g širokých rezancov,
- 200 g masla,
- 500 g plnotučného tvarohu,
- 5 vajec,
- 6 PL práškového cukru,
- 500 g slivkového lekváru,
- soľ,
- Palmarín na vymastenie pekáča
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zapekané sladké cestoviny
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Maslo prepražíme a zmiešame s cestovinami, osolíme a premiešame s tvarohom. V osobitnej miske vyšľaháme bielky. Ak je už sneh tuhý, pridávame po lyžiciach cukor a ešte chvíľu šľaháme. Potom pridáme žĺtky a všetko vyšľahané jemne zmiešame s cestovinami. Do zapekacej maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy dáme polovicu cestovín. Potom navrstvíme slivkový lekvár, ktorý ak je príliš hustý, tak ho zriedime horúcou vodou. Podľa kyslosti pridáme aj cukor, na to dáme druhú polovicu cestovín. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca 30 minút. Po upečení necháme trošku vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, narežeme na kocky a podávame.
Šéfkuchár: Radovan Mihalovič | Recept z epizódy: 19. 10. 2014
Ingrediencie
- 400 g širokých rezancov,
- 200 g masla,
- 500 g plnotučného tvarohu,
- 5 vajec,
- 6 PL práškového cukru,
- 500 g slivkového lekváru,
- soľ,
- Palmarín na vymastenie pekáča
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame