Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 1 vajce
- voda podľa potreby
- soľ
- na špenátovú omáčku:
- 500 g mrazeného špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- troška cukru
- 100 ml mlieka
- hladká múka
- olej
- soľ
- čierne korenie
- na škoricovú posýpku:
- práškový cukor
- škorica
- javorový sirup
- šľahačka
- kompót
- na trojobal:
- 2 vajcia
- strúhanka
- hladká múka
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vysmážané cestoviny so špenátom alebo škoricou
Suroviny na cesto zmiešame, vymiesime tuhšie cesto, vyvaľkáme a nakrájame na rezance. Rezance uvaríme, ale nepreplachujeme, dáme do misky a zaťažíme na 24 hodín, tak aby sa zlepili. Zlepené rezance krájame na obdĺžniky, ktoré obaľujeme v trojobale a vysmážame v oleji.
Na špenátovú omáčku dáme do hrnca špenát, ktorý dochutíme soľou, korením a troškou cukru, pridáme mlieko, prikryjeme a necháme dusiť. Na zápražku na oleji opražíme múku, pridáme nakrájaný cesnak a vodu. Zápražkou zahustíme omáčku. Cestoviny prelejeme omáčkou a podávame.
Škoricu zmiešame s cukrom a v zmesi obalíme vysmažené cestoviny. Podávame obliate javorovým sirupom s vyšľahanou šľahačkou a kompótom.
Šéfkuchár: Edita Farkašová | Recept z epizódy: 25. 06. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 1 vajce
- voda podľa potreby
- soľ
- na špenátovú omáčku:
- 500 g mrazeného špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- troška cukru
- 100 ml mlieka
- hladká múka
- olej
- soľ
- čierne korenie
- na škoricovú posýpku:
- práškový cukor
- škorica
- javorový sirup
- šľahačka
- kompót
- na trojobal:
- 2 vajcia
- strúhanka
- hladká múka
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame