Vysmážané cestoviny so špenátom alebo škoricou - Tajomstvo mojej kuchyne

Vysmážané cestoviny so špenátom alebo škoricou

Maspoma

Suroviny na cesto zmiešame, vymiesime tuhšie cesto, vyvaľkáme a nakrájame  na rezance. Rezance uvaríme, ale nepreplachujeme, dáme do misky a zaťažíme na 24 hodín, tak aby sa zlepili. Zlepené rezance krájame na obdĺžniky,  ktoré obaľujeme v  trojobale a vysmážame v oleji.

Na špenátovú omáčku dáme do hrnca  špenát, ktorý dochutíme soľou, korením a troškou cukru,  pridáme mlieko, prikryjeme a necháme dusiť. Na zápražku na oleji opražíme múku, pridáme nakrájaný cesnak a vodu. Zápražkou zahustíme omáčku. Cestoviny prelejeme omáčkou a podávame.

Škoricu zmiešame s cukrom a v zmesi obalíme vysmažené cestoviny. Podávame obliate javorovým sirupom s vyšľahanou šľahačkou a kompótom.

Maspoma

Šéfkuchár: Edita Farkašová | Recept z epizódy: 25. 06. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu