Tekvicové gnocchi - Tajomstvo mojej kuchyne

Tekvicové gnocchi

Maspoma

Tekvicu nakrájame, osolíme, okoreníme , položíme na ňu tymian a pečieme asi hodinu pri 150 stupňoch.Zemiaky uvaríme v šupe, ešte teplé ošúpeme, prepasírujeme spolu s upečenou tekvicou, z ktorej sme poriadne vytlačili šťavu. Pridáme múku , Solamyl, nastrúhaný muškátový orech a vajcia. Vymiesime cesto a tvarujeme z neho gnocchi, ktoré uvaríme v osolenej vode. Varíme, kým nevyplávajú na vrch .Hotové schladíme v studenej vode . Na panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme gnocchi a krátko orestujeme.Hotové posypeme strúhaným syrom a nasekanými bylinkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 23. 11. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu