Ingrediencie
- 300 g tekvice (už očistenej),
- 300 g zemiakov,
- 250 g polohrubej múky,
- 2 vajcia,
- 125 g masla,
- 1 cibuľa,
- 1 PL Solamylu,
- 100 g údeného Eidamu,
- petržlenová vňať,
- bazalka,
- soľ,
- korenie,
- tymian,
- muškátový orech
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tekvicové gnocchi
Tekvicu nakrájame, osolíme, okoreníme , položíme na ňu tymian a pečieme asi hodinu pri 150 stupňoch.Zemiaky uvaríme v šupe, ešte teplé ošúpeme, prepasírujeme spolu s upečenou tekvicou, z ktorej sme poriadne vytlačili šťavu. Pridáme múku , Solamyl, nastrúhaný muškátový orech a vajcia. Vymiesime cesto a tvarujeme z neho gnocchi, ktoré uvaríme v osolenej vode. Varíme, kým nevyplávajú na vrch .Hotové schladíme v studenej vode . Na panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme gnocchi a krátko orestujeme.Hotové posypeme strúhaným syrom a nasekanými bylinkami.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 23. 11. 2014
Ingrediencie
- 300 g tekvice (už očistenej),
- 300 g zemiakov,
- 250 g polohrubej múky,
- 2 vajcia,
- 125 g masla,
- 1 cibuľa,
- 1 PL Solamylu,
- 100 g údeného Eidamu,
- petržlenová vňať,
- bazalka,
- soľ,
- korenie,
- tymian,
- muškátový orech
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame