Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia
- 300 g hladkej múky
- na omáčku:
- maslo
- 200 g hríbikov
- 2 šalotky
- 100 ml smotany
- 2 PL parmezánu
- soľ
- korenie
- bazalka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tagliatelle s hríbikmi a smotanou, posypané parmezánom
Vajcia s múkou miešame v elektrickom robote asi 10 minút a necháme odpočinúť 20 minút v chladničke. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme nakrájané hríbiky a taktiež orestujeme. Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na pláty pomocou stroja . Následne poprekrajujeme. Dáme variť do vriacej osolenej vody asi na 2 minúty . Uvarené tagliatelle dáme na panvicu k orestovaným hríbikom, zalejeme smotanou, ochutíme soľou a korením. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme parmezánom a dozdobíme bazalkou.
Šéfkuchár: Pavel Vaclavík | Recept z epizódy: 18. 09. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia
- 300 g hladkej múky
- na omáčku:
- maslo
- 200 g hríbikov
- 2 šalotky
- 100 ml smotany
- 2 PL parmezánu
- soľ
- korenie
- bazalka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame