Špagety s čerstvým bazalkovým pestom, sušenými paradajkami, cesnakom a peperoncinom - Tajomstvo mojej kuchyne

Špagety s čerstvým bazalkovým pestom, sušenými paradajkami, cesnakom a peperoncinom

Maspoma

Do mažiaru dáme cesnak, píniové oriešky, štipku hrubej soli a dobre to rozotrieme na hladkú hmotu, potom pridáme bazalku, opäť roztierame a keď je bazalka hladká, pridáme olivový olej a dobre vymiešame.

Do veľkej panvice dáme olivový olej, pokrájaný cesnak, nakrájané sušené paradajky, papričky
a opražíme. Špagety uvaríme v osolenej vode, do ktorej môžeme pridať pár kvapiek
olivového oleja. Po uvarení špagety precedíme a v panvici z miešame s pripraveným pestom. Môžeme podľa chuti dosoliť. Podávame posypané strúhaným parmezánom a ozdobené bazalkovými lístkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Michal Arpáš | Recept z epizódy: 16. 03. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu