Ingrediencie
- 1 bal. špagiet,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 200 g sušených paradajok v olivovom oleji,
- čili papričky v oleji,
- extra panenský olivový olej
- na pesto:
- čerstvá bazalka,
- 2 strúčiky cesnaku,
- štipka soli,
- hrsť píniových orieškov
- na vrch:
- 40 g strúhaného parmezánu,
- 20 g strúhaného pekorína,
- olivový olej - podľa potreby
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špagety s čerstvým bazalkovým pestom, sušenými paradajkami, cesnakom a peperoncinom
Do mažiaru dáme cesnak, píniové oriešky, štipku hrubej soli a dobre to rozotrieme na hladkú hmotu, potom pridáme bazalku, opäť roztierame a keď je bazalka hladká, pridáme olivový olej a dobre vymiešame.
Do veľkej panvice dáme olivový olej, pokrájaný cesnak, nakrájané sušené paradajky, papričky
a opražíme. Špagety uvaríme v osolenej vode, do ktorej môžeme pridať pár kvapiek
olivového oleja. Po uvarení špagety precedíme a v panvici z miešame s pripraveným pestom. Môžeme podľa chuti dosoliť. Podávame posypané strúhaným parmezánom a ozdobené bazalkovými lístkami.
Šéfkuchár: Michal Arpáš | Recept z epizódy: 16. 03. 2014
Ingrediencie
- 1 bal. špagiet,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 200 g sušených paradajok v olivovom oleji,
- čili papričky v oleji,
- extra panenský olivový olej
- na pesto:
- čerstvá bazalka,
- 2 strúčiky cesnaku,
- štipka soli,
- hrsť píniových orieškov
- na vrch:
- 40 g strúhaného parmezánu,
- 20 g strúhaného pekorína,
- olivový olej - podľa potreby
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame