Ingrediencie
- 600 g čerstvého špenátu
- 1-2 paradajky
- 2 jarné cibuľky
- 3 PL olivového oleja
- 4 vajcia
- 4 PL šľahačky
- 60 g balkánskeho syra
- 40 g parmezánu
- 150 g špagiet
- 12 čiernych olív
- soľ
- čierne korenie
- menšia hrsť bazalky
- maslo a strúhanka na vymastenie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špagetové hniezda
V hrnci opražíme mladú cibuľku na olivovom oleji, pridáme na kocky nakrájané paradajky, umytý a očistený špenát , bazalku a podusíme. Vajcia zmiešame so šľahačkou, ochutíme soľou, korením a vyšľaháme. Pridáme nastrúhaný balkánsky syr a parmezán a ešte premiešame. Špagety uvaríme v osolenej vode al dente a scedíme. Do špagiet pridáme špenátovú zmes a necháme chvíľku vychladnúť. Nakoniec primiešame vajíčkovo-smotanovú zmes. Formy vymastíme maslom a vysypeme strúhankou alebo použijeme spray. Hotovou zmesou naplníme formy a vrch ozdobíme olivou, kúskom paradajky a nastrúhaným parmezánom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 170-180 stupňov Celzia približne 20-25 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 30. 09. 2018
Ingrediencie
- 600 g čerstvého špenátu
- 1-2 paradajky
- 2 jarné cibuľky
- 3 PL olivového oleja
- 4 vajcia
- 4 PL šľahačky
- 60 g balkánskeho syra
- 40 g parmezánu
- 150 g špagiet
- 12 čiernych olív
- soľ
- čierne korenie
- menšia hrsť bazalky
- maslo a strúhanka na vymastenie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame