Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia
- 300 g hladkej múky
- na mäsovú zmes:
- olivový olej
- 150 g bravčového pliecka
- 2 cibule
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- ¼ zeleru
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- ½ konzervy drvených paradajok
- oregano
- 2 PL parmezánu
- 500 ml vývaru
- maslo
- 1 vajce na potretie cesta
- soľ
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ravioly s mäsovou zmesou na masle
Vajcia s múkou miešame v robote asi 10 minút a necháme odpočinúť 20 minút v chladničke. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pomleté pliecko, potom pridáme pomletú koreňovú zeleninu, drvené paradajky a podusíme do hustej zmesi . Dochutíme cesnakom, soľou, korením a oreganom. Necháme vychladnúť. Cesto rozdelíme na 3 časti, rozvaľkáme pomocou stroja. Na polovicu plátu naznačíme vykrajovátkom kolieska, potrieme rozšľahaným vajcom, do stredu dáme mäsovú zmes, prikryjeme druhou polovicou cesta, vytlačíme vzduch a vykrajovátkom vykrojíme ravioly. Dáme variť do vriacej osolenej vody na približne 4 minúty. Po uvarení dáme do vývaru s maslom, ktoré prešľaháme mixérom. Posypeme parmezánom a podávame.
Šéfkuchár: Pavlína Žárska | Recept z epizódy: 18. 09. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia
- 300 g hladkej múky
- na mäsovú zmes:
- olivový olej
- 150 g bravčového pliecka
- 2 cibule
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- ¼ zeleru
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- ½ konzervy drvených paradajok
- oregano
- 2 PL parmezánu
- 500 ml vývaru
- maslo
- 1 vajce na potretie cesta
- soľ
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame