Makové pšeno so slivkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Makové pšeno so slivkami

Maspoma

 

Pšeno trikrát dobre prepláchneme v horúcej vode. Potom zalejeme 2 hrnčekmi mlieka, pridáme štipku soli a varíme 15 minút (ako ryžu). Po dovarení necháme 5 minút postáť. Do panvice dáme polovicu masla, hnedý cukor, škoricu a slivky pokrájané na polovice. Krátko podusíme, kým slivky nepustia červenú farbu.

Do uvareného teplého pšena pridáme zvyšné mlieko, kôru z citróna, mak a dosladíme podľa chuti javorovým sirupom.

Makové pšeno podávame preliate slivkovou redukciou, posypané mandľovými lupienkami a ozdobené plátkami nektarinky.

Maspoma

Šéfkuchár: Tomáš Šebo | Recept z epizódy: 06. 09. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu