Ingrediencie
- 1 hrnček pšena
- 2 hrnčeky plnotučného mlieka
- štipka soli
- semienka z 1 vanilkového struku
- 125 g masla
- javorový sirup podľa chuti /alebo iné sladidlo/
- kôra z 1 citróna
- 4 PL mletého maku
- slivky
- 3 PL hnedého cukru
- škorica
- na ozdobu:
- mandľové lupienky
- nektarinka príp. broskyňa
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Makové pšeno so slivkami
Pšeno trikrát dobre prepláchneme v horúcej vode. Potom zalejeme 2 hrnčekmi mlieka, pridáme štipku soli a varíme 15 minút (ako ryžu). Po dovarení necháme 5 minút postáť. Do panvice dáme polovicu masla, hnedý cukor, škoricu a slivky pokrájané na polovice. Krátko podusíme, kým slivky nepustia červenú farbu.
Do uvareného teplého pšena pridáme zvyšné mlieko, kôru z citróna, mak a dosladíme podľa chuti javorovým sirupom.
Makové pšeno podávame preliate slivkovou redukciou, posypané mandľovými lupienkami a ozdobené plátkami nektarinky.
Šéfkuchár: Tomáš Šebo | Recept z epizódy: 06. 09. 2015
Ingrediencie
- 1 hrnček pšena
- 2 hrnčeky plnotučného mlieka
- štipka soli
- semienka z 1 vanilkového struku
- 125 g masla
- javorový sirup podľa chuti /alebo iné sladidlo/
- kôra z 1 citróna
- 4 PL mletého maku
- slivky
- 3 PL hnedého cukru
- škorica
- na ozdobu:
- mandľové lupienky
- nektarinka príp. broskyňa
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame