Lasagne Bologne - Tajomstvo mojej kuchyne

Lasagne Bologne

Maspoma

Mäso osmažíme na oleji, pridáme bobkový list, nastrúhaný muškátový orech, bazalku a 5 strúčikov roztlačeného cesnaku. Dochutíme soľou a podusíme. Neskôr prilejeme paradajky v konzerve, pridáme zvyšok cesnaku a už len krátko dusíme (približne 5 minút). Do misky vymastenej olivovým olejom uložíme lasagne, na vrch nalejeme rajčinovo mäsovú zmes, ktorú posypeme strúhaným parmezánom a mozzarellou. Prikryjeme ďalšou vrstvou lasagní a postup opakujeme. Nakoniec všetko zalejeme paradajkovo-mäsovou zmesou, ktorú posypeme strúhaným ementálom a parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 20 minút.

V miske zmiešame rukolu, na prúžky nakrájanú mrkvu a na polky prekrojené cherry paradajky. Olivový olej zmiešame so šťavou z  limetky a medom. Takto pripraveným dressingom zalejeme zeleninu a premiešame.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Mihaľák | Recept z epizódy: 30. 09. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu