Ingrediencie
- 200 g cestovín Fettuccine,
- 4 PL olivového oleja ( na tepelnú úpravu ),
- 4 strúčiky cesnaku,
- 2 ks chilli papričiek,
- 200 g olúpaných surových kreviet,
- 1 slepačí bujón,
- 1 viazanička petržlenovej vňate,
- 1 citrón,
- 100 ml bieleho vína,
- 5 ks malých paradajok
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krevetové fettuccine
Fettuccine uvaríme al dente. Medzitým na veľkej panvici rozpálime cca 4 PL olivového oleja s nakrájaným cesnakom, chilli a kockou bujónu . Keď je cesnak žltý pridáme kvapku vína, krevety a smažíme ich do zlatista. Pred odstavením pridáme nakrájané paradajky a na zjemnenie chuti cesnaku a kreviet ešte trošku vína. Do hotových kreviet nakoniec pridáme uvarené fettuccine a premiešame spolu s jemne pokrájanou petržlenovou vňatkou. Každý si na svoju porciu môže ešte pridať panenský olivový olej a podľa chutia citrónovú šťavu . Podávame so zeleninovým šalátom.
Šéfkuchár: Miroslav Dvorský | Recept z epizódy: 14. 09. 2014
Ingrediencie
- 200 g cestovín Fettuccine,
- 4 PL olivového oleja ( na tepelnú úpravu ),
- 4 strúčiky cesnaku,
- 2 ks chilli papričiek,
- 200 g olúpaných surových kreviet,
- 1 slepačí bujón,
- 1 viazanička petržlenovej vňate,
- 1 citrón,
- 100 ml bieleho vína,
- 5 ks malých paradajok
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame