Farebné ravioly - Tajomstvo mojej kuchyne

Farebné ravioly

Maspoma

Červené ravioly: Šťavu z cvikly zredukujeme asi na 100-150 ml. Do  robota dáme múku, žĺtky a vajce, cviklovú šťavu, olivový olej a uhnetieme cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme postáť.

Plnka do červených raviol : Do  mascarpone  vmiešame  nakrájané sušené slivky, paradajky, olivy, bylinky.

Zelené ravioly : Žĺtky, vajce, olej a sparený špenát vymixujeme dohladka. Potom pridáme múku a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme postáť.

Plnka do zelených raviol: Na cibuľke opečieme nakrájané hríby a dusíme, kým sa neodparí všetka voda, pridáme zmixovaný toastový chlieb, vychladnutú zmes vmiešame do mascarpone a dochutíme bylinkami,  korením a nastrúhaným muškátovým orechom.

Odstáte cesto rozvaľkáme v strojčeku na cestoviny a pomocou formičiek urobíme ravioly, ktoré plníme plnkami. Okraje potrieme žĺtkom a spojíme s vrchným plátkom cesta. Cestoviny uvaríme v horúcej osolenej vode  s troškou oleja. Hotové ešte krátko  opečieme na masle.  Na červené dáme olivovú tapenádu a hrsť maku, na zelené parmezán.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 20. 03. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu