Ingrediencie
- na červené ravioly:
- 300 g hladkej múky
- 4 žĺtky
- 1 vajce
- 500 ml cviklovej šťavy
- 1 PL oleja
- 150 g mascarpone
- sušené paradajky
- nakladané čierne olivy
- hrsť sušených sliviek
- bylinky ( tymian, mäta, pažítka, petržlen)
- soľ
- maslo
- olivová tapenáda a hrsť maku
- na zelené ravioly:
- 300 g hladkej múky
- 4 žĺtky
- 1 vajce
- 200 g špenátu
- 1 PL oleja
- 150 g mascarpone
- 1 šalotka
- 200 g hríbov
- 2 toastové chleby
- bylinky ( tymian, mäta, pažítka, petržlen)
- soľ
- korenie
- muškátový orech
- maslo
- 100 g strúhaného parmezánu
- +
- 1 žĺtok na potretie cestovín
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Farebné ravioly
Červené ravioly: Šťavu z cvikly zredukujeme asi na 100-150 ml. Do robota dáme múku, žĺtky a vajce, cviklovú šťavu, olivový olej a uhnetieme cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme postáť.
Plnka do červených raviol : Do mascarpone vmiešame nakrájané sušené slivky, paradajky, olivy, bylinky.
Zelené ravioly : Žĺtky, vajce, olej a sparený špenát vymixujeme dohladka. Potom pridáme múku a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme postáť.
Plnka do zelených raviol: Na cibuľke opečieme nakrájané hríby a dusíme, kým sa neodparí všetka voda, pridáme zmixovaný toastový chlieb, vychladnutú zmes vmiešame do mascarpone a dochutíme bylinkami, korením a nastrúhaným muškátovým orechom.
Odstáte cesto rozvaľkáme v strojčeku na cestoviny a pomocou formičiek urobíme ravioly, ktoré plníme plnkami. Okraje potrieme žĺtkom a spojíme s vrchným plátkom cesta. Cestoviny uvaríme v horúcej osolenej vode s troškou oleja. Hotové ešte krátko opečieme na masle. Na červené dáme olivovú tapenádu a hrsť maku, na zelené parmezán.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 20. 03. 2016
Ingrediencie
- na červené ravioly:
- 300 g hladkej múky
- 4 žĺtky
- 1 vajce
- 500 ml cviklovej šťavy
- 1 PL oleja
- 150 g mascarpone
- sušené paradajky
- nakladané čierne olivy
- hrsť sušených sliviek
- bylinky ( tymian, mäta, pažítka, petržlen)
- soľ
- maslo
- olivová tapenáda a hrsť maku
- na zelené ravioly:
- 300 g hladkej múky
- 4 žĺtky
- 1 vajce
- 200 g špenátu
- 1 PL oleja
- 150 g mascarpone
- 1 šalotka
- 200 g hríbov
- 2 toastové chleby
- bylinky ( tymian, mäta, pažítka, petržlen)
- soľ
- korenie
- muškátový orech
- maslo
- 100 g strúhaného parmezánu
- +
- 1 žĺtok na potretie cestovín
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame