Cestoviny plnené paštrnákom - Tajomstvo mojej kuchyne

Cestoviny plnené paštrnákom

Maspoma

V kuchynskom robote vymiešame múku s vajíčkami a s olivovým olejom, pridáme soľ.  Cesto ešte ručne premiesime zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať v chlade.

Paštrnák, cibuľu a šalotku očistíme a nakrájame. Na rozpálenom olivovom oleji a masle opražíme paštrnák, šalotku, cibuľu, dochutíme soľou, čiernym korením  a tymianom. Na záver pridáme smotanu a limetkovú šťavu. Necháme trocha vychladnúť, prisypeme orechy, nastrúhaný parmezán, čili a premiešame.

Cesto rozdelíme na polovicu a  na tenko vyvaľkáme. Nakrájame na väčšie štvorce, ktoré potrieme vajíčkom , naplníme paštrnákovým krémom ( ak nám trocha zostane môžeme ho dať zapiecť do rúry na 180 stupňov Celzia). Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na panvici roztopíme maslo, prilejeme trocha vody, v ktorých sa cestoviny varili  a necháme zredukovať. Pridáme cestoviny, petržlenovú vňať a prehrejeme. Cestoviny tiež môžeme opiecť na prepálenom masle a  dochutiť petržlenovou vňaťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 16. 01. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu