Ingrediencie
- na cesto:
- 220 g semolinovej múky
- 3 vajcia
- 1-2 PL olivového oleja
- soľ
- +
- 1 vajce na potretie
- na plnku:
- 4-5 paštrnákov
- 1 cibuľa
- 2 šalotky
- 100 g masla
- 2 PL olivového oleja
- 150 ml smotany
- 1 limetka
- 100 g vlašských orechov
- 100 g parmezánu
- čili
- tymian
- soľ
- čierne korenie
- +
- maslo
- petržlenová vňať
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cestoviny plnené paštrnákom
V kuchynskom robote vymiešame múku s vajíčkami a s olivovým olejom, pridáme soľ. Cesto ešte ručne premiesime zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať v chlade.
Paštrnák, cibuľu a šalotku očistíme a nakrájame. Na rozpálenom olivovom oleji a masle opražíme paštrnák, šalotku, cibuľu, dochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Na záver pridáme smotanu a limetkovú šťavu. Necháme trocha vychladnúť, prisypeme orechy, nastrúhaný parmezán, čili a premiešame.
Cesto rozdelíme na polovicu a na tenko vyvaľkáme. Nakrájame na väčšie štvorce, ktoré potrieme vajíčkom , naplníme paštrnákovým krémom ( ak nám trocha zostane môžeme ho dať zapiecť do rúry na 180 stupňov Celzia). Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na panvici roztopíme maslo, prilejeme trocha vody, v ktorých sa cestoviny varili a necháme zredukovať. Pridáme cestoviny, petržlenovú vňať a prehrejeme. Cestoviny tiež môžeme opiecť na prepálenom masle a dochutiť petržlenovou vňaťou.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 16. 01. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 220 g semolinovej múky
- 3 vajcia
- 1-2 PL olivového oleja
- soľ
- +
- 1 vajce na potretie
- na plnku:
- 4-5 paštrnákov
- 1 cibuľa
- 2 šalotky
- 100 g masla
- 2 PL olivového oleja
- 150 ml smotany
- 1 limetka
- 100 g vlašských orechov
- 100 g parmezánu
- čili
- tymian
- soľ
- čierne korenie
- +
- maslo
- petržlenová vňať
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame